lørdag

Pippa

På TV i går så snakka de hele tida om at Kate er 'en moden kvinne' og derfor vil hun håndtere sin nye rolle langt bedre enn sin forgjenger, Diana. Jeg er ikke i tvil om det siste ettersom Diana bare var ei skvetten tenåringsjente da hun gifta seg. Det jeg lurer litt mer på er det der med 'moden kvinne'... Fordi jeg og Kate er ca. jevngamle, og jeg føler meg fremdeles som en litt forvokst fjortis.

Men det kan virke som om Middlelton-jentene er av det modne slaget. En hel verden fikk med seg lillesøstra Pippa (herlig navn!) på tv-sendingene i går. Stødig på stilletten, rak i ryggen, et bestemt blikk festa framover og ikke det minste skvetten for hva som fantes av folk på innsida av kirka + 1 milliard tv-seere. Og hun gikk inn med verdens vakreste kjole! Den var grinefin!!


I går var jeg en smule kritisk til  brudebuketten, men har moderert meg litt. Det lå visstnok en liten slump symbolikk i valg av blomster som jeg ikke hadde fått med meg. Liljekonvall (lykke), hyactinth (kjærlighet), eføy (ekteskap og vennskap) og myrt fra hagen til dronning Victoria (og som også dronning Elisabeth hadde en kvist fra i sin bukett da hun gifta seg for snart 100 år sida). Det var bare at buketten var så...liten!


fredag

Royalistene i samme kroken

På arbeidsplassen min stimla alle royalistene inn i samme kroken (tv-kroken) da Katie Brud spaserte opp kirkegulvet i dag. Kjolen, håret og brudebuketten blei nøye studert og analysert og hjertesukkene kunne høres vagt blant kaffekoppskvalderet. I går blogga jeg om håpet over at hun skulle velge en kjole med korte armer, og den slo ikke akkurat til. Og det var heller ikke norsk furu i kirka (min andre litt ville spådom), men vakre, nærmest limegrønne, løvtrær. Men bruden skal ha for at hun hadde løst hår og ei litt ukongelig utringning. Dessuten synes jeg det er helt greit at de ikke kliner på balkongen, jeg. Lenge leve kongelig nussing!

Sjekk brudepiken til venstre. 

torsdag

Blue love


I morgen blir det stor ståhei når Storbrittanias kommende konge (vi kan vel bare hoppe galant over Charles, kanskje?) skal gifte seg med Katie. Bruden ser ut som lillesøstera til de danske prinsessene og William er jo moras biologiske dobbeltgjenger - dette kommer det til å bli vakre barn av! Har hørt noen rykter om at Westminster er pynta med trær, så det kan jo bli spennende å se hva slags. Norsk furu, kanskje? 

Tipper bruden har enkel kjole med noe kongelig arvegods festa på ett eller annet sted. Er hun skikkelig tøff (som Victoria) så blir kanskje bare armer også. Time will show! 

Bella's lullaby



Denne skal jeg lære meg å spille på pianoet jeg ikke har! Og til alle som ikke veit det; jeg kan faktisk spille litt! Må bare få has på et instrument. Og noen noter.


Fotballtalent gav kontrakt


18 måneder og allerede på symbolsk kontrakt. Klubben er nedrykkstrua, så det er best å saste på ungt blod.

Talentet viser fin ballfølelse og har en god skuddfot.

Sushia

Hvit tallerken på Alex

Nå har jeg vært på sushiresturanter noen ganger, og synes liksom at jeg er berettiga til å kunne ha ei mening om maten. Før jul valfarta jeg til København (les her) for litt julehandel slæsh kosetur, og havna i 12.etasje på Tivoli hotell -  hvor de har en ganske så fasjonabel sushiresturant gående (Sushi 'n Sticks). For et par helger tilbake var vi et pent firkløver av jenter avgårde og forsøkte oss på Alex sushi, som ligger et steinkast fra Solli plass i Oslo. Vi kasta våre terninger og fant ut at sushien står til en sterk 4 smaksmessig, men at en kunne kanskje gjort et par ting med matanretninga? Hvit tallerken med noen fiskebiter på blir litt tamt. Iallefall sammenlikna med Sushi'n Sticks. Dessuten var det dyr vin. Obs, obs!

Treplate, bananblad og hele fargeskalaen tatt i bruk på
Sushi 'n Sticks

Pink lemonade

Denne rosa saken havna i klørne på meg som ei forsinka bursdagsgave fra superdupervenninna i Rælingen (se bloggen her). Jeg hoppa i taket av rein begeistring da jeg så den, og fant fort ut at kombinasjonen rosa, fransk og pent flaskedesign er ganske uslåelig.

Fås kjøpt på Sanz i Lillestrøm. Eventuelt dra til Frankrike og opplev fransk matkultur.

onsdag

Supermassive Black Hole

For alle oss som har litt sans for Muse og vampyrer. Og baseball (men det er mindre viktig).

tirsdag

Kan noen se hit litt??

Ta en kikk på denne dama. Hun har en litt annerledes historie enn de fleste av oss. For fem år siden blei hun dømt til gruppevoldtekt av landsbyrådet i landsbyen der hun bor fordi lillebroren på 12 skal ha hatt et upassende forhold til ei jente fra en annen stammen. 14 frivillige (!) karer  stilte opp for å få 'dommen' håndheva. 
'Kanskje en komfortabel villa gjør nytten?'
Nå har saken vært en tur i rettsapparatet med resultatet at kun en av de fjorten har fått fengselsstraff. Hun blei riktignok tilbudt en fasjonabel villa i Islamabad som et plaster på såret, men hun takka pent og pyntelig nei. Noe sier meg at denne dama er tøffere enn toget.

Mukhtar Mai er mitt forbilde. 

søndag

Bare masse, fine tips!


'The teacher said I should learn to think
 for myself.
I think I'll stay home tomorrow.'
Mange la igjen kommentarer på blogginnlegget mitt om slakt eller hyllest i forhold til studier. Etter ymse erfaringer er alltid respons et tveegga sverd, og derfor går jeg alltid og tripper noen dager når jeg veit at tilbakemeldinga ligger klar. Det er som når en skal hoppe fra 7-meteren for første gang med en vannvitttig (hehe, ordspill) høgdeskrekk hengende over seg. Men nå har jeg lest responsen, og den besto av nyttige tips, ergo; slik tilbakemeldinger skal være.


Hei

Du trenger ikke ha med didaktikkdel.
Her er notatene jeg gjorde mens jeg leste utkastet:
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm (litt usikker på hva veileder mener med denne setninga..? Tar gjerne i mot kreative forslag her. Hehe.)

Flott tittel, men du trenger en mer forklarende undertittel. Se på det når teksten er ferdigskrevet.
Jepp! Check, det sto allerede oppført på lista mi.

 
s.1 Problemstilling. Kanskje litt for generell denne oppgaven,og du må formulere deg mer spørrende. Idenne oppgaven vil jeg.. undersøke en av flere mulige årsaker ...

Få inn flere henvisninger hele veien, videre flere avsnitt for å tydeliggjøre overganger. Jeg leste ei masteravhandling forrige dagen om fantasylitteratur og oppdaga at en helst ikke skal ha en tenkt tanke sjøl, men skal henvise overalt. Litt slitsom praksis, men ok.

Savner noen få bakgrunnsord om historiske Dracula. EasyPeasy.

Mer om melodrama når du introduserer, to -tre linjer pluss henvising EasyPeasy

Få generelt inn litt introduserende forklaringer når du introduserer nye navn eller skifter tema. Dette er jo utkast, men jeg sier det likevel, du er litt for innforstått i framstillingsformen. Eksempel, du må presentere Bøgenes -tid, sjanger o.l., du må ikke skrive innforstått om Jacob og Edward, men skrive for en leser som ikke vet hvem det.

Min konklusjon er at dette er fullt overkommelig og at den pedagogiske kompetansen er av god kvalitet hos veileder.

lørdag

Slakt eller hyllest

I påska har jeg hakka og gnudd om hverandre på en artikkel på studiet, og på onsdag sendte jeg inn et utkast til det som kan arkiveres under 'vampyrlektoren'. Ei lang avhandling om fantasylitteratur med hovedfokus på vampyrene i fra 'Twilight' og 'The Vampire Diaries'.

Erfaringa mi på masterstudiet er at en enten får slakt eller hyllest i disse tilbakemeldingene, og jeg har opplevd begge deler. Nå hadde jeg ikke i min villeste fantasi drømt om at veilederen skulle være så snar til å gi tilbakemelding, spesielt med tanke at vi befinner oss midt i ei høytid. Men her sitter jeg da, med beskjed om at veilederens notater gjærende på emailkontoen min - og med ei blanding av uvilje og nysgjerrighet putrende i magen på om jeg skal åpne eller la være.

Barbie Girl goes to Førde

Sturla Alsvåg er grunn nok i seg sjøl til å se filmen!
På torsdag dro jeg på litt grå neglelakk og føyk avgårde til Lillestrøm for å se den siste Varg Veum-filmen. Årsak: Påske og Trond Espen Seim. En bedre kombinasjon skal en leite lenge etter! Jeg er fullstendig klar over at ikke alle er like glad for at Varg Veum blei østnorsk og at bøkene er bedre en filmene, men for min del fungerer det helt fint. Eneste ankerpunktet er at Trond Espen hadde også vært en utmerka Harry Hole, men det toget har nå forlatt perrongen.

Kritikerne slo seg ikke på lårene i rein hyllest til fimen, men jeg kan herved avkrefte at den ligger godt over middels. Stort pluss til Sturla Alsvåg som spiller den drapsmistenkte tenåringen, her ligger hjertet mer utapå t-skjorta enn inni, og det er intenst og sinna hele tida. Kulissene er fargekoda og viser sunn, norsk natur i sterk kontrast til destruktivt dopvirksomhet. Bjørn Floberg er like tørr i kommentaren og like beige i frakken som før (og blir jo stadig tørrere og beigere  med Nydalen-gjengen pustende i nakken), men det er ingenting i veien med samspillet mellom ham og Seim. Eneste minuset er Lene Nystrøm. Det blir noe kunstig over både samspillet og dialogen mellom henne og Seim/Verndal. Men for all del, hun tar seg over gjennomsnittelig godt ut i truse og herreskjorte.

Ellers holder jeg med Seim og Verndal at de burde definitivt klint mer (les her) da de fikk sjansen. Synes også det er merkverdig morsomt at Varg Veum har fått utdelt ei for lita sjukseng i sistescenen, slik at tærne spriker som en tulipanbukett over kanten i fotenden.


tirsdag

Kjempehemmelig

VG rapporterer om hemmelig innspilling av scener til den nye Lisbeth Salander-filmen fra Holly-o-hollywood. Trur ikke en skal forvente at verdenseliten i paparazzi gidder å møte opp på en ubetydelig flyplass i Norge for å ta bilder av en skuespiller som har på seg telt og parykk, og som går i rulletrapp.  

Men VG var der og da var det ikke så kjempehemmelig lenger, heller. Godt det ikke var ei sexscene som skulle spilles inn.

'Vi filmer ei superhemmelig scene til den nye Salander-filmen.
Det er derfor jeg har denne forkledninga på.'



Kan Edward prompe?


En ting er iallefall sikkert; Robert Pattinson kan i hvert fall det. Kirsten Stewart påstår at han lukter i denne fantastiske intervjusaken på fransk tv. Etter å ha sett 'Eclipse' både med og uten kommentarer fra disse birdsa, så kan jeg avsløre at someone is in love! En skal leite lenge etter mer fniseflørting. Se klippet og gang det opp med 30 - og du har kommentarene på den tredje Twilight-filmen (og de er jo selvfølgelig fantastisk søte). 


Men tilbake til spørsmålet mitt om vampyrer kan prompe. Jeg trur det kommer litt an på hvilken vampyr du henvender deg til. I 'Vampire Diaries' spiser vampyrene også vanlig mat og drikker en god del booze, hvilket betyr at de har et normalt fordøyelsessystem. De har også blod i årene (og muligens et hjerte) og er på den måten mer lik oss normale dødelige. Meyers vampyrer er bare støv innvendig fra topp til tå, og ei god venninne av meg argumenterte i den sammenheng med at da har de ikke et fordøyelsessystem - ergo; ingen promp. At Meyers vampyrer er bare støv på innsida har i grunnen irritert meg litt, men passer sikkert godt med engle-imaget (er det ikke noe som heter englestøv?). Uansett, de spiser jo - så ett eller annet sted må jo dietten de har bli av? Hvis jeg noen gang skulle få treffe Robert Pattinson, så vil dette spørsmålet være av svært stor viktighet. 

mandag

Kilen pingvin

Må bare dele denne linken, den er helt nydelig! Noen som visste at pingviner kan være kilne? Det kan dem. Iallefall når de er små, lodne og en anelse selskapssjuke. 

søndag

Burde ikke ei fjerna livmor resultere i færre hankatter?

Det foregår noe svært merkelig i mitt eget hjem om dagen, noe som kan karakteriseres som nesten mystisk -  i det minste som en alldeles liten slurvefeil av dyrlegen. Forrige uke sendte jeg katta avgårde for å fjerne ei viss livmor som skulle fjerne den rufsete hærskaren av hankatter som sto pent og pyntelig på rekkverket ved inngangsdøra hver morgen. Nå var heldigvis ikke operasjonen så omfattende (og dyr!) som jeg først trudde, et lite snitt i sida og - vips! så var det i orden. Ikke noe lampe på hue, ikke noe digert plaster midt på magen og ei veldig fornøyd katte. Men hvorfor har ikke hærskaren av hannkatter forsvunnet?! Det lurer jeg på.

onsdag

Morsmålerier


Kristine Grav Hardeberg har en kronikk i Dagbladet i dag som går ut på om barn med fremmedkulturell bakgrunn har rett på morsmålsopplæring, men at stadig færre skoler følger det opp - og at det er ei utfordring som må ta tas tak i. Ut i fra debatten under artikkelen så kan det virke til at mange mener at disse barna skal kun ha norskopplæring av den enkle årsak at de bor i Norge, og her snakker vi norsk og ferdig med det. Nå er det vikitig å poengtere ut her at jeg sitter jeg her og påstår at barna IKKE skal lære norsk, hvis noen skulle havne i den villfarelsen,  men for at de skal bli gode i norsk og kunne håndtere språket - så trenger de et stødig fundament i sitt eget morsmål. Viktig nyanse, det der. Saken er jo at morsmålsopplæringa og norskopplæringa spiller ball med hverandre, og at det ene ikke utelukker det andre.

Det jeg er litt overraska over er alle de ville protestene mot morsmålsopplæring som kommer i Dagbladets debattforum (trykk her). Jeg mener, hvis forskninga sier at morsmålsopplæring er best for barna - så burde vel dette være grei skuring? Er ikke målet at barna skal lykkes i skolehverdagen sin? Jeg ser i hvert fall ikke poenget med å skape  'mislykka' barn  som opplever at skolegangen blir ei lang ørkenvandring med nederlag.


I bit a pillow

Altså, jeg veit ikke hva som er smertegrensa for dere lesere når det gjelder vampyrer, men jeg har bare ting å fortelle!! Det foregår mye på vampyrfronten om dagen, og så fort jeg var ferdig med 'Twilight' - så har jeg vikla meg inn i ny litteratur (og film) bestående av 'True Blood' og 'Vampire Diaries'. Men det er ikke nok med det, i tillegg har jeg valgt å skrive vampyrartikkel på studiet. Hvis jeg sitter forsmådd i en halvdunkel krok med litt store hjørnetenner en gang i sommer, så veit dere at dette har gått til hue på meg.

Den siste boka i serien om Bella og Edward følger det samme mønsteret som tidligere; masse rabalder, storslagen kjærlighet og happy ending. Ei rimelig heftig fødselsscene blir interessant å se hvordan de løser på film, i boka er det den et eneste stort kaos med Rosalie som plutselig vil spise Bella midtveis og Jacob som planlegger å drepe Edward for å sette unge på henne. Som den gode og moralske vampyren Edward er, så gir han til slutt Bella frelse ved å gi henne gifta slik at hun får det evige livet.

Melodramaet står sterkere enn noen gang, og høgdepunktet mot slutten har en litt irriterende variant bestående av en mental og 'usynlig' kamp mellom Cullen og Volturi. Personlig hadde jeg nok satt større pris på om de hadde kjeppjaga Volturi til Bloksberg og at det hadde blitt en skikkelig slosskamp ut av det. Ikke at Stephenie Meyer er kjent for at blodspruten står i alle retninger, men litt fists hadde ikke gjort noe.

Ellers er det en fortreffelig kommentar i starten av boka som må behørig kommenteres. Bella tigger til seg sex med Edward før hun skal sjøl omformes. I Meyers univers er det forbundet med en stor helserisiko, men til tross - de gjennomfører. Men ikke helt uten blåmerker, noe som får vampyren til å sitte fjetra natta lang og knaske løs på ei pute fordi han har påført henne dem. Trur jeg skal benytte samme metode når jeg har gjort noe jeg angrer på. Anger management på høgt nivå.

tirsdag

50 år


Nå har ikke jeg plutselig hoppa over tjue år av livet mitt og stupt inn i 50-åringenes rekker - men for noen uker tilbake lagde jeg et kort til en kollega som blei behørig feira i så henseende. Har ved enkelte jamra over at det er krevende å lage kort til gutter, men denne gangen gikk det ikke så verst. Jeg har brukt krympeplast og stempel som motivet. Det er ei lita utfordring ettersom plasten krøller seg i alle himmelretninger når den blir varm. Men jeg har funnet en teknikk som går ut på å snu ofte - og da blir ikke resultatet så aller verst (minus et bare småbrente fingertupper).

Synes forøvrig det er ganske så morsomt å stemple i flere lag (se krone)

mandag

Miljøstasjon


Slik ser miljøstasjonene i Aurskog ut om dagen. Har mafiaen svikta oss?

Hjulskift



Når våren titter fram bak snøflekkende så trenger bilen også litt oppmerksomhet, kanskje spesielt med tanke på sine undersåtter. Jeg er den første i verden til å innrømme at mine praktiske kvaliteter er ikke av ypperste kvalitetet, men synes i dette tilfellet at jeg var ganske tøff som løsna bolter både manuelt og elektrisk. Fikk til og med masse møkk på fingrene. Det var litt skummelt.

Ikke verst for ei tastaturjente som meg.


søndag

Dancing House


Jeg er helt sikker på at verden hadde blitt et bedre sted hvis flere hus hadde sett slik ut. En hyllest til kreativiteten og ære være i all evighet de til som våger å tenke utafor boksen! 
Location: Praha

fredag

Lewis

Dette kortet er et eksperiment som jeg har kost meg veldig med. For det første synes jeg det fremdeles er vanskelig å lage kort til menn, men her har jeg gjort et forsøk - med en touch av de feminine og synes at resultatet blei brukbart.


Motivet er et fotostempel, mens bakgrunnen er delvis laga sjøl og delvis pynteark. Jeg har laga remsene til venstre sjøl med bølgepappmaskin samt Tim Holtz-teknikker. Lewis-lappen er en gammel fyrstikkeskelapp fra USA med reklame for røyking (!). Det turde jeg ikke la være synlig, så satte ei pynteremse i sølv over. 'Love' er rub ons og det lillee rosa hjertet er faktisk en Twilight-godis som jeg fikk av ei venninne til bursdagen. Godiser kan brukes til så mangt. *Hihi*

Påskelua!

Må bare reklamere litt for den nye påskelua mi, hjemmestrikka og synlig som den er. Nå har vel aldri jeg kledd gulfargen spesielt godt, men fargen er iallefall trafikksikker - sjøl når jeg sitter inni min egen bil. I går opplevde jeg at en medtrafikkant stoppa opp i et veikryss for å ta seg en ekstra kikk. Det var jeg som hadde vikeplikt.  
Jeg har forøvrig også sans for dusker, og her er det hele tre av dem som dingler vilt der bak.

Gult er kult!

torsdag

Abusive and spammy

Hehe, når jeg prøver å poste linken til 'Hey Jude' med Wilson Pickett og BeeGees - så gir Facebook beskjed om at 'it contains blocked content that has previously been flagged as abusive and spammy' og at det derfor ikke er mulig å få lagt det inn.  Helt tydelig at det er krutt i Beatles sine låter.

Anbefaler likevel alle lesere om å snike seg inn på bloggen for en titt på Wilson Pickett og BeeGees framføring av  'Hey Jude'. Jeg lover at pc-en ikke eksploderer.

Trykk her.

Hey Jude

Jeg ante virkelig ikke at rabagasten Wilson Pickett og brødrene Bee Gees hadde opptrådd sammen. Ikke visste jeg at de sunget 'Hey Jude' sammen heller, men det har de tydeligvis gjort en gang på 70-tallet. Aner ikke hva foranledninga er, men det er helt tydelig at Mr. Pickett har blitt invitert ettersom BeeGees introduserer ham.

 Påkledninga er før det første helt nydelig med gode slengbukser, store snipper, og enda større smykker og hår.  Synes dette svinger så himla godt, og dessuten er det ingen som skriker så infernalsk som Pickett. Er også litt usikker på hvor vanlig det var at farga og hvite sang sammen på denne tida, men det er godt å se at verden går framover.


Hey Jude, don't make it bad
Take a sad song and make it better
Remember to let her into your heart
Then you can start to make it better

Hey Jude, don't be afraid
You were made to go out and get her
The minute you let her under your skin
Then you begin to make it better



And anytime you feel the pain, hey Jude, refrain,
Don't carry the world upon your shoulders
For well you know that it's a fool that plays it cool
By making his world a little colder

Hey Jude, don't let me down
You have found her, now go and get her
Remember to let her into your heart
Then you can start to make it better




So let it out and let it in, hey Jude, begin,
You're waiting for someone to perform with
And don't you know that's just you , hey Jude, you'll do
The movement you need is on your shoulder

Hey Jude, don't make it bad
Take a sad song and make it better
Remember to let her under your skin
Then you'll begin to make it
Better, better, better, better, better..


onsdag

Hengehue-roser

I helga kom jeg hjem med en struttende rosebukett som takk for trofast serveringstjeneste (les her). Nå har jeg ikke spesielt grønne fingre, men jeg har forstått at det er viktig å snitte rosene samt ta av de nederste bladene. Men i går blei jeg overrumpla av de hang med hue allerede etter 2 DAGER. Hva i all verden skal jeg med roser som ikke greier å stå oppreist? Som et febrilsk gjenopplivingsforsøk så bytta jeg vase og vann - og satte de i vinuskarmen. Men i dag henger de enda mer. Typisk.

Celebration

'

Dette kortet blei til slutt et bursdagskort (kanskje ikke så rart med celebration og queen som bannere). Jeg har brukt shimmerkartong som grunnkartong. Egentlig er jeg ikke noe glad i bruke det ettersom en ikke kan prege kartongen noe særlig, så et litt merkelig prosjekt fra min side, dette..

Midt på har jeg brukt vanlig blomsterstempel og blank embossing. Queen-tag er rubon og vanlig sverting. Den store blomsten er lagd av bruskork, bazzil blomst (bak) og med pynteglass inni. 

tirsdag

Karianne gjør ting hun ikke kan

For noen sesonger tilbake så hadde Harald Rønneberg et eget innslag i 'Senkveld' der han gjorde ting han ikke kunne. Jeg husker ikke alt hva han  holdt på med, men han hadde nakenscene med Ane Dahl Torp og hoppa i Holmenkollen, for å nevne et par ting som stakk seg fram litt. I helga holdt jeg til i samme bransjen, jeg gjorde ting jeg definitivt ikke kan.

Noen som lurer på hva? Jo, jeg serverte i 60-årslag. Aldri har jeg servert, aldri har jeg hatt tilhold på et kjøkken med uendelig mange og rare maskiner, aldri har jeg løpt rundt og spurt hva folk vil ha i glassa sine. Da forespørselen kom, så tenkte jeg at 'dette blir artig!' Sausen kommer til å skvette veggimellon og at jeg vil helle vin i skjortelomma på noen av de mannlige gjestene.

Heldigvis blei det lite skvetting og helling på uheldige steder, og ut i fra rosebuketten å bedømme - så greide jeg meg ganske bra. Og en hemmelighet i denne bransjen (fant jeg ut) er at det er lov å momse store mengder godis på bakrommet! Det er gull.

Kariannes supadupa blog award!!

Heisann godtfolk!


Etter at jeg blei blogger, så har funnet ut at det er et fenomen som heter 'blog award'. En ganske fiffig greie som går ut på at en skal svare på spørsmål og deretter sende de videre til andre bloggere, som igjen sender den videre til noen nye. En litt sånn dominoeffekt mao. Nå har jeg mottatt flere awards, noen faktisk hele tre ganger, og derfor tenkte jeg skulle lage min egen som en hyllest til kreativitet og skrivelyst Her er følgende kandidater som jeg gir award til:


Osloskånskan (livlige svensker som skriver norsk fortjener en!)


A bit (ch) shy (bloggeren med flyskrekk)


Dette og hint (belest bestedame)


Mia i Myra (herlig permisjonsdebattant)


Casa Fuglesteg (herlig interiørblogg m.m med et herlig bloggnavn)


Hverdag - mer eller mindre (nesten-nabo fra Skedsmokorset)


Hverdagslige gleder og sorger (ny blogg som jeg vil finne mer ut av)


Bloggen min (hundebloggeren - I like!)


B' ser.adventures (litt komplisert bloggnavn, men veldig lite komplisert venninne)


Linda's stempelblogg (helt og venninne som lager nydelig kort m.m. Sitter i designteam for Inkido. Yay!)


Kåfjordolga (herlig anti-interiørblogg som jeg ler meg fillete av)

Da damer er det bare å gnage løs!
Pølse eller hamburger?
Iherdig motstander av bensinstasjonspølser, så hamburger. Men helst uten french fries.


Gospel eller hardrock?
Hardrock er best i balladeutgave, og har nok mest sans for Harlem-gospelen. Kanskje en kombinasjon hadde vært tingen?

Fox eller Nox?
Definitivt Nox. Elsker søt lakris, og den beste finnes i Twist!!

Carola eller Sissel?
Synes Carola sier mye rart og ser rar ut med nye tenner. Men Sissel sier nesten ingenting og gjemmer seg bort i København, så jeg veit ikke, jeg.. Begge synger over middels godt.

Harry Potter eller Twilight?
Leste Harry Potter med stor iver i flere år. Trudde aldri jeg skulle finne på å like vampyrlitteratur, men etter at studiet lurte meg opp i stry - så har jeg slukt den ene boka etter den andre rått. I'm thirsty!!

Roser eller tulipaner?
Tulipaner. Roser stikker.

Tanga eller bestemortruse?
Bestemortruse. Håper aldri tangaen kommer på mote igjen.

Stockholm eller København?
Vanskelig. Elsker Stockholm med sin vakre beliggenhet, men København har mer særpreg. Har stor sans for alt designet som er mulig å spore opp i denne byen.

Dirty Dancing eller Pretty Woman?
Dirty Dancing. Ingen slår Patrick Swayze i tidenes heftigste dansescener.

Skavlan eller Thomas og Harald?
Har egentlig slutta å se på Thomas og Harald, det blir for kjedelig. Men så synes jeg at Campen er litt morsom, så pleier å få med meg den. Ellers er jeg hemmelig forelska i Jon Almås og Knut Nærum hver fredag kl. 20.55 

mandag

The Twilight Cat


The newest member of the Cullen family. Hopefully we won't eat him (her?) even though we are
on a diet. 

Lettlurt lærer?

Dette blogginnlegget er en hyllest til kreative elever som gikk løs på meg 1.april med bøtte og spade. Jeg var litt seint ute til undervisninga, og hadde gitt beskjed om at elevene kunne bare vente utafor klasserommet. Da jeg ankom var det ikke en eneste elev å spore opp, og min første tanke var at jeg hadde sett feil på timeplanen. Det viste seg at timeplanen var slik den skulle være og derfor strøyk jeg avgårde opp på kontoret for å etterlyse skokken hos studieinspektør (med det resultatet at en leiteaksjon blei satt i gang). Midt i alt oppstusset kom jeg på hvilken dag det var og skyndte meg tilbake til klasserommet. Og der satt det selvfølgelig en fulltallig klasse klar til undervisning og med latteren sittende fast i magen.

Trikset hadde, etter hva jeg forsto, vært å dytte alle inn på handicap-doen. Åssen alle fikk plass der inne har jeg ikke helt forstått enda, men det hadde vært et par utfordringer med å holde igjen døra.

fredag

Charlie Sheen


Kreativt.

Klining

Line Verndal og Trond Espen Seim etterlyste mer klining i den siste Varg Veum-filmen. Ville bare si at det er et ønske jeg faktisk kan forstå. Fra begges side.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...