torsdag

Rødrosa bryllupskort

Her er det andre bidraget til Sketchy Colors skisseutfordring. Jeg synes det er spennende å blande farger som mange mener skjærer med hverandre, men det kan jo også fungere ganske så bra. Her har jeg lage bakgrunnen sjøl med dabber, stempel og embossing. Det rosa hjertet er rett og slett sukkertøy fra en Twilight-boks (den ultimate kjærlighetshistorie) som jeg har hatt glossylim på og limt på en gammel knapp som jeg banka på med hammer. Love er fra et armebånd jeg har demontert.  




Lilla bryllupskort

Dette er første gangen jeg blir med på ei kortutfordring, så da tenkte jeg at det er viktig å satse friskt; to kort! Årsaken til at det ikke har blitt noe konkurrering på meg består av to ting; 1.) latskap 2.) ikke helt trua på at mine kreative produkter er et gode bidrag. Men det siste der er gammelt tankegods, så nå har det bare latskapen det har stått på. Eller veldig travle hverdager om du vil.

Skissa er henta fra Scetchy Colors, og etter hva jeg har forstått så er det brukbar stor frihet. Det har jeg utnytta litt. Liker sjelden at det kreative rommet blir for 'tight'.



 

Dette er i kort trekk hva jeg har gjort; Bakgrunnen er kjøpt i papirpakke på en scrapbutikk i Village i NYC. Hjemmelaga papir med tørka blomster. Swirls er revolution, og de har jeg brukt crackle paint på og sverta litt med Distress. Den rosa blomsten er fra en lysmansjett og jeg har pynta den med deler fra et smykke jeg har plukka fra hverandre. Har brukt samme pynten rundt fotoet. Har brukt punchinella som den andre vertikale linja.


Den henger ikke nedover!


Så har noen malt en penis igjen. Den henger ikke nedover, slik den gjør på greske statuer - men står rett ut. Ekspertene pendler mellom patetisk til morsomt. Jeg mener ikke så veldig mye, men ser at PR-verdien er stor. Dessuten skjønner jeg hvorfor Petter Stordalen forholder seg taus til Sturla Berg Johansens ønske om at han skal kjøpe. Hvor skal en liksom henge et slikt maleri? Men det jeg lurer på er hvorfor ingen har snakka om det knudrete fjeset som Sturla har fått. Ser jo ut som om han har fått den verst tenkelige byllesjukdommen som finnes.

onsdag

Ewww! Old!

Sookie: - Did you have sex with her??
Bill: - NO!
Jessica: No! Eewww! Old!


True Blood



Skremselsagurkene

Da er det sommertid og de virkelig store nyhetene venter nok til høsten før de lar høre av seg. Det foregår en interessant rettssak mellom Robert Hedvik Helmersen og bygårdeier Kenneth Sandvold. Helmersen fikk en diger isblokk i hue, i mars i fjor. Forsvarsadvokat Cato Schøitz er selvfølgelig med i på tiltales lag - og det blir spennende å se hva som blir utfallet. Det jeg ikke helt forstår er hvordan det kan være tvil om at isen kom fra? Jeg mener, isen har vel for vane å falle rett ned? Har da aldri hørt om is som hopper fra tak til tak. 


  Eller leser jeg at det er flått i år også, og at de er farligere enn noen gang. Jeg har heldigvis bare blitt bitt av mygg og dynger av knott i mitt liv. Samt en sinna veps en sjelden gang, men ellers pleier sommerhalvåret å gå rolig for seg på insektfronten. Verre kan det være med føflekkreft, som er den andre store saken denne uka. Atter en gang har jeg gått over mine brune skjønnhetsprikker. Jeg er av den heldige sorten som har en del skjønnhetsprikker, og derfor er det jo litt ekstra arbeid med å ta godt vare på dem. Men i år som tidligere så befinner jeg meg ikke nevneverdig mye i sola, så de blir ikke akkurat disponert for farlige UV-stråler mer enn hva som er høyst nødvendig. Mulig at jeg lever litt lite farlig.



mandag

Øl i sykkelsporten

Det er noe rart med disse sykkelrittene som arrangeres rundt omkring i dette landet. Når ryttere kommer i mål så omtrent stuper de opp i øldunken? Mulig jeg er litt på utsida av trendene her, men det er nå litt merkelig å se stivbeinte syklister gakke rundt med sykkelshorts og en halvliter i labben. Viktig å gjøre veien kortest mulig mellom fysisk aktivitet og pubrunde. 


Legger ved et lite klipp fra Økern på lørdag. Mange lykkelige ryttere som synes det var godt å krysse mållinja, trur jeg. Veldig merkelig landskap å bevege seg i dette her. Svette, sykkelhjelmer og asfalt. 


lørdag

For den som kjenner nasjonalismens bakside kan det bli for mye av det gode. Den russiske kona til en kollega tok et blikk på sendinga og sa tørt: Dette er sovjetisk fjernsyn. 

Marie Simonsen 


Dampende Louisiana

Det å spille inn vampyrfilm/serie sammen er reine matchmaking-foretaket. Kristen Stewart og Robert Pattinson har allerede holdt hender i årevis - og jammen har ikke Anna Paquin i 'True Blood' gått hen og gifta seg med sin mannlige vampyrpartner, Stephen Moyer. Det er jo søtt på et vis. Og henger sikkert sammen med at når en ser bare de samme menneskene dag ut og dag inn på et filmsett - så er en dømt til å forelske seg til slutt. 



Jeg er altså i gang med mitt siste vampyrprosjekt. Svart sørstatshumor, en god del mer rampete vampyrer enn de som finnes i Twilight (og ikke minst; de glitrer ikke) samt at de har et hjerte som slår og blod i årene. Det med glitter og støv er småsjarmerende i Meyers ufarlige univers i Forks, men ville ikke fungert i svette og mørke Louisiana - der dampen står fra bakken og luftfuktigheten drypper fra trærne. 

Ellers så er svært begeistra for Anna Paquins innsats som den uredde sørstatsjenta Sookie - som hamler opp med både det ene og det andre. Hun har Jane Eyres skarpe tunge og et høgt utvikla emaptinivå og en skarp rettferdighetssans. Både vampyrer og venninner for gjennomgå etter tur. Der Bella elsker vampyren sin, så kjefter Sookie på sin.  




fredag

PapirCandy

Ta en kikk på Candyen på Scrapshopbloggen! Der kan du vinne både det ene og det andre av i denne verdenen med sakser, papir og lim (og litt til). Trekninga går når bloggen når 100 følgere! Ta en kikk ved å klikke på linken under. 


Dansk Give Away

Ingenting er som danske Give Aways! De får det liksom til dette med design og interiør der nede. Anbefaler alle å se på Frøken Anker sin, her er det til og med flere premier. Klikk på linken under!!


Fargekopier


Siste arbeidsdag oppdaga jeg at kopimaskinen på arbeidsværelset mitt gjør fargekopier. Maskiner har en tendens til å holde på sine hemmeligheter. 

Dissekering av smykker

Etter en travel vår med eksamener, sensurer og utgivelser på rekke og rad, så var det deilig å sette seg inn i bilen for å avlegge Bikuben et lite besøk. Nye lokaler gjør at det bugner med varer, og å rusle rundt der er en stor kraftanstrengelse ettersom en aller helst vil ta med seg alt hjem. I det siste har jeg riktignok foretrukket å gå på loppemarkeder og alternative butikker for å finne ting til papirprosjekter. Etter en snuserunde hos Bikuben, dro jeg opp til Strømmen Storsenter og fant ut at der holder de salg i alle butikker om dagen. Dermed blei smykkeavdelingene på forskjellige butikker raidet, noe som gir litt andre varer i handleposen - men derfor ekstra spennende. 

Resultatet av 70 % salg på HM, Lindex,
Glitter og og Accessorize.


Da jeg kom hjem så gikk jeg løs på herlighetene med avbitertang. Perler  og annet spratt i alle retninger, og det tar litt tid å sortere alt sammen - men til tross; synes resultatet absolutt blei til å leve med. Jeg har også oppdaga loppemarkedet som en suveren måte å finne alternative ting til papirhobbyen. Der har jeg funnet alt fra gamle magasiner til perler og artige spillbrikker.  Anbefales!

Korslaget i Aurskog-Høland

Kor har blitt trendy igjen - og ti fingre og et hælspark i lufta for akkurat dèt! Ingenting er så morsomt som å synge sammen med andre, det har jeg årevis av erfaring med. Forrige helg var det altså Korslag i Aurskog-Høland kommune og med utsolgte billetter - så er det ingen tvil om at DETTE er noe vi vil ha i denne kommunen! Og med familie, venner og bekjente i alle kor - så var det duket for fest. Og fest blei det, og masse sangglede var det og stemninga i salen var til å både ta og føle på. Og jeg trur at det beste koret vant, faktisk. Men dèt kunne være littegranne vanskelig å bedømme ettersom lyden ikke var så god. Til tider kunne det være vanskelig å høre både kor og solister fordi alt blei bare rørt inn i i den samme lapskausen bestående av høg lyd, masse lyd og gjenklang. Høland sang  a capella på deler av  'Super Trouper' - hvilket var veldig lurt, fordi da var det mulig å høre koret skikkelig. Når det er sagt, så er det bare å takke kor, korledere, konferansierene og alle andre for minneverdig kveld og topp innsats. Dette blei en kommunefest!!  

Han i svart der er min lillebror, og han sang solo under kor-
slaget. Lov å skryte litt, da? 

onsdag

Sterkere enn Karlsons lim


Det er nok mange fagfolk som har gnudd seg litt i skallen over hvorfor 'Twilight' har blitt så populær. For skal en plukke fortellinga fra hverandre så handler den om to ting; 1.) evig kjærlighet 2.) kampen mellom det gode og onde. Serien sklir glatt inn i det melodramatiske tekstuniverset. Nå har melodrama i lang tid vært et skjellsord å betrakte fordi det er synonymt med litteratur av lav kvalitet. Men det blir plutselig litt vanskelig å ignorere et fenomen som selger over 100 millioner eksemplarer. Ikke en ubetydelig størrelse det, akkurat.Men hva er egentlig så galt med melodramaet? Ibsen brukte det som virkemiddel, det samme gjorde Kielland. Begge av at høglitterær herkomst. Jeg trur det er absolutt veldig sunt at Twilight selger i bøtter og spann. Det er pause fra hverdagens konstante støy. Lesere kan gå inn i et univers der det gode alltid vinner og den evig kjærligheta er sterkere enn Karlsons lim.

Jackson på BVS


Legger ute et klipp til fra lærebandets opptreden på sommeravslutninga ved Bjørkelangen videregående skole. Det må være et rimelig heftig headrush å gjøre noe slikt, men du verden hvor moro det er å ha et lærerband! I tidsriktige antrekk for anledninga gikk Johnny Cash og June Carter på scenen og gjorde publikum nærmest elleville. Ingenting er som å se lektorer rocke scenen! Men det var ikke alene om oppmerksomheten, en annen filolog fant veien til scenen for å synge The Ting Tings. For å se Philip synge 'Shut up', så anbefaler jeg et lite klikk på linken under.



lørdag

En stor takk

En stor takk til Romerike Bredbånd som ikke finner ut av hvorfor nettet går så tregt. Da er vi på vår tredje uke. 


Shut up!


På arbeidsplassen min er vi så heldige å ha et lærerband. Disse gjorde en veldig suksessrik framføring under avslutninga for årets avslutning for 3.klasse. Og det er levner liten tvil om at dette var veldig populært også blant publikum (trampeklappbarometeret sprenges). Philip synger 'Shut up and let me go' av The Ting Tings.

onsdag

Ibsens ripsbusker

Det kan hende det er litt spesielt å lese Ibsen på frivillig basis, men det er akkurat hva jeg har gjort de siste ukene. Disse står ikke på noen pensumliste, det er nok av annen litteratur som bør leses og tida er allerede fylt opp av viktige gjøremål.


Men så er det noe med Ibsen som er mer enn bare pirking på ei tjukk skorpe. Han flenger av skorpa og lar blodet renne. I 'Lille Eyolf' renner omsorgssvikten av veggene, i en 'Folkefiende' er flertallet viktigere enn sannhet og i 'John Gabriel Borkman' blir kjærlighet kjøpsvare for makt. Slike temaer går liksom aldri av moten fordi de handler om det å være menneske. Vi har alle litt av dette i oss. 

Den torsken!

Da har trekninga i mitt lille fiskelotteri funnet sted. Takk til alle som har kommentert, lagt seg til og linka til blogg/facebook! Utrolig stas for meg at så mange er med! Vinneren er Elisabeth, innerst i svingen. Anbefaler alle å ta en titt på bloggen hennes! Trykk på linken under.

Elisabeth

tirsdag

Pesete eksamen

Da er på tide å melde sin ankomst igjen. Tidenes bloggetørke er forbi, men slik blir det i hektiske perioder. Eksamen gikk veldig bra. Resultatet er definitivt til å leve med, men det var varme tilstander under sjølve eksaminasjonen. Høg luftfuktighet og lite tilgang på vann resulterte i en noe pesete framferd. Temaet var vel heller ikke av mine favoritter; analysere læreboktekst i ei naturfagbok på 10.trinn. Hvorfor fikk jeg ikke Ibsen? Eller 'Twilight'?? *sukk*

Men lettelsen var stor og gleden gjensidig da karakteren kom og jeg kan gå sommeren i møte vel vitende om at all lesinga betalte seg.


mandag

Screw Bella


Det var en eller annen utdeling av en pris i natt (kanskje ikke så interessant i seg sjøl), men da Robert Pattinson vant prisen for beste filmkyss, så tok han rennefart og smaska løs på skuespillerkollega Taylor Lautner. Mediene er i full gang med sine analyser og beskrivelser av hva som faktisk skjedde, og det ned til minste detalj med overskrifter som 'Her kliner Pattinson, men IKKE med kjæresten!'

Jeg tipper dette var en planlagt greie. Eller at Pattinson var høy. Uansett, mediene er ganske forutsigbare.

lørdag

Hældæv kælv

Det nærmer seg eksamen når en begynner å legge strategier for åssen få snakka mest mulig rømsjingdialekt under eksamineringa. 


fredag

Bøtteknotten

Bøtteknotten på Bjørkelangen åpner i morgen med det spennende konseptet barneklær/turistinfo/cafè. Jeg skal ihvertfall dit på en befaring etter barnetøy med inspirasjon fra 60/70-tallet. Også skal jeg kanskje slurpe litt i en kaffekopp. Dessuten går det rykter om at det henger en ælj på veggen. Hvor bra er ikke det?!

Gå inn på BØTTEKNOTTBLOGGEN for å se flere fine bilder!

Det er viktig med rikelig tilgang

' Det er viktig med rikelig tilgang på interessante tekster knyttet til tema. Da ser eleven det verdt å anstrenge seg for å få mest ut av teksten.'

Enkelte forskere trur at lærere er vandrende biblioteker.


torsdag

Kontaktstøtte

KrF fremma forslag på makstid i barnehage på 9,5 time hver dag for ei tid tilbake - og blei grundig nedstemt i Stortinget denne uka. Nå er jeg helt sikker på at det er en del foreldre som ville blitt hårløse av ei slik ordning - særlig hvis en har pendling på programmet. På den annen side så skal en heller ikke se bort fra at enkelte foreldre synes at barnehagen er veldig komfortabel - og lar kanskje barna være der noe lenger enn hva som strengt tatt er nødvendig. 


Uansett - Aftenposten slo opp nedstemminga voldsomt i gårsdagens avis. Kristin Halvorsen uttalte seg, og mente at dette med lange barnehagedager er et problem som ikke eksisterer (sjøl om statistikken peker i en litt annen retning med sine 19 %), mens stortingsrepresentant for KrF Øyvind Håbrekke påpekte at dette er et problem av en viss størrelse og etterlyste  fleksible løsninger i form kontaktstøtte. Jeg er litt usikker på om hva politikeren legger i akkurat det begrepet, og muligens er det en gammel kjenning som det siktes til - men i prinsippet så hadde kanskje dette vært ei god ordning og en ny KrF-sak? Økonomisk støtte til alle barn med for lite voksenkontakt. Plutselig ville barnehagene opplevd en kraftig pågang av hentevillige foreldre. 

onsdag

Give Away-tips

Reklamerer litt for denne fine Give Awayen hos Perler på en snor. Ikke hver dag en får tilgang på strikka vaskekluter OG rød, hjerteforma kjærlighet-på-pinne!!

Gå inn på Perler på en snor for mer informasjon!

Ole mener kongen får kunstige froskelår

Pensum
Dette blogginnlegget er en hyllest til de andre masterstudentene på lærerutdanninga v. HiO. Vi har klora oss fast i hva som betegnes som 'masterhula' - og der leser vi sammen, spiser sammen og ikke minst; vi kollokvierer sammen. Vi har delt på byrdene, drøfta aktuelle problemstillinger og drevet livreddende repetisjoner av tekster for hverandre.

Spesielt morsomt var det ved gjennomgangen av Ivar Bråtens sju punkter om hva som defineres som leseforståelse. Det er egentlig noe som bare må memoreres på et vis - men det er jo ikke alltid like enkelt. Og derfor kom en av gruppas medlemmer opp med ei morsom regle til hjelp; Ole (ordavkoding) mener (muntlig språk) kongen (kognitive evner) får (forforståelse) kunstig (kunnskap om skriftspråk) froskelår (forståelsesstrategier, lesemotivasjon). Ganske så fiffig, og kanskje den blir avgjørende når vi (jeg) sitter i eksamenslokalet og ikke husker opp eller ned på hverken Ibsen eller PISA.

Royal Give Away Winner

I disse travle eksamenstider holdt jeg nesten på å glømme bort hele min kongelige basar. Heldigvis kom jeg på bedre tanker etterhvert - og fikk organisert en liten trekning. Her er alt gjort etter regelboka, alle som har deltatt har fått sine lodder og det har vært en anonym trekning. Takker alle som har bidratt og minner om at det ligger en Give Away fra meg på bloggen under navnet Belly Fish Give Away.

Den heldige vinneren av kongelige øredobber og neglelakk er: SIRI. Hun skriver hverdagsbloggen 'Hverdag - mer eller mindre', så for alle som har lyst på en titt innom, så anbefaler jeg et lite trykk på linken under:

Siris hverdag

Gratulerer så masse!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...