onsdag
Dessertgenerasjonen
Som barn av dessertgenerasjonen, så setter jeg umåtelig stor pris på å få spise gode kaker, desserter og ikke minst - KONFEKT. Det virker til at foregående generasjoner har en uforståelig kapasitet til, på et mystisk vis, trylle fram de lekreste kakeretter uten å være innom frysedisken til Prix. Min kjære svigermor er av det raske slaget og kan lett produsere 3-4 kaker i slengen, og burde vært perioderkonditor. Det tror jeg hun kunne ha gjort gode penger på. Uansett - det drypper alltid på klokkeren ved å ha en kakebakende svigermor i familien og i påsken bidro hun med en festkake på påskeaften. Det er en slags rullekake med krem. Selve kakebunnen er laget av nøtter (og uten mel, ypperlig for de som har cøliaki), og den rulles da inn i krem. På toppen strør man hakket, mørk sjokolade samt nøtter + skivet banan. Konfekt, kake og frukt i ett - det får ikke blitt bedre, dette!
Ooooh, dette så, og hørtes, gooodt ut! :))
SvarSlett