lørdag

Boikott scampi!

Det blei full ståhei da Fotballfrue publiserte ei scampioppskrift på bloggen sin. Og det er forståelig nok, scampiindustrien er rimelig dirty fordi scampikolonier river vekk havets regnskog og korallrev, rapporter om barnearbeid og brudd på menneskerettighetene burde gjøre ingen burde putte en scampi i kjeften igjen. På Fotballfruebloggen ropes det om moralpoliti, mens fruen sjøl hevder at hun ikke visste om at det sto slik til med scampien.

De som er sinte på moralpolitiet bør stikke finger'n i bakken og ta seg sammen. Fotballfruen er så langt unnskyldt. Iallefall når det gjelder scampimåltidet. Men ikke når det gjelder å skrive scampi med stor s of fjerne med æ.

Og en ting til; oppdrettsmat er aldri noe særlig å putte i seg. Mye rart en får med gratis på kjøpet.


2 kommentarer:

  1. Relativt enig frem til den siste setningen. Det er faktisk funnet at oppdrettsfisk kan ha mindre giftstoffer enn villfisk i problemområder (f.eks. kvikksølv i Kinesisk fisk) fordi oppdrettsfisken vokser opp under mer kontrollerte forhold.

    SvarSlett
  2. @The Ah: Joa. Men oppdrettsfisken er full av dop og Mattilsynet godkjenner stadig flere GO-fòrtyper (ref. Monsanto). Mye hjertefeilproblematikk på oppdrettslaks f.eks. Kvikksølv i kinesisk fisk kan jeg intenting om (er det ferskvannsfisk??), men jeg veit at abboren ikke skal bli for stor pga. kvikksølv. Vi har i utgangspunktet for mye gift i maten sånn generelt sett.

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...