onsdag

Til min store muslimske forbauselse

For noen dager så blogga jeg forholdsvis uskyldig om situasjonen i Malmø (les her), mens debatten i etterkant på bloggen blei ikke fullt så uskyldig der beskyldningene mot muslimer hagla som på en brutal regnværsdag. Plutselig var debatten, helt av seg sjøl, over på et helt anna jorde enn hva som var utgangspunktet.

En debattant viste seg å være spesielt hissig, og langa ut argumenter om at muslimer er villdyr og primitive jævler. Nå har ikke jeg noen spesielt stor tru på at muslimene er så veldig mye bedre eller verre enn alle oss andre, men argumentet med at de egner seg kun til rompevasking er vel i hovedsak er ment som en fornærmelse. Men snur en litt på det, så vil det jo si at alle som jobber som hjelpepleiere også blir truffet av fornærmelsen. Så til alle som jobber i rompevaske-bransjen; dere burde fått gull-lønn for den jobben dere gjør, jeg er evig takknemlig over at noen ønsker slike jobber.

Ellers synes jeg at vi skal hjelpe mennesker som er i nød eller på flukt. Mange av våre nye landsmenn har rømt fra tyrannier  av ulik art , og at vi har en moralsk forpliktelse til å gi dem ei framtid her. Det betyr ikke at vi ikke skal sette krav, men vi skal ta i mot. Et slags argument i denne sammenhengen var at hvorfor skal vi (eller jeg, da) bry oss om hva som skjer i land med undertrykkelse. Tenk om USA skulle tenkt på den måten under 2.verdenskrig? Da hadde nok vår hverdag vært ganske så annerledes enn hva den er i dag.

Så til deg som mener at muslimer er primitive sjeler, villdyr og religiøse fanatikere; det er godt mulig at du har rett i det, men hva er så mye bedre med å være norsk og hvit? Vi har vel også våre svin på skogen. Dessuten er det en forholdsvis fornærmende generalisering å si at "vi" ikke vil ha dem her. Jeg har ikke noe i mot at mennesker fra andre kulturer er her. I USA er hele samfunnet bygga opp på et flerkulturelt felleskap. Men så er jeg kanskje i gjennomsnittet mindre opptatt av å sitte og grave i min egen, norske navlelo.

Og Ali; dette sitatet er til deg.

Be nice to the whites, they need to rediscover their humanity (Desmond Tutu).

Når det er sagt, så er jeg enig med forfatter Anne Holt i at ytringsfrihet er et av de viktigste prinsippene i samfunnet vårt. Det er ytringskulturen som en trenger en liten renovering.

25 kommentarer:

 1. Forum om saken

  https://www.flashback.org/t1226714

  SvarSlett
 2. Jo det er bedre å være Norsk enn innbygger i ett muslimsk land, men hudfargen er likegyldig, Islam er da heller ikke en hudfarge,om du bodde i ett muslimsk land ville du som kvinne feks ikke ha anledning til blogge da du kommer i kontakt med menn som ikke er broren eller faren din, om du brøt denne regelen ville det få svært utrivelige konsekvenser for deg. Så ja det er bedre å være Norsk.

  SvarSlett
 3. "men hva er så mye bedre med å være norsk og hvit?"

  Er du seriøs?
  Det er slike som deg som er farlig for nasjonen Norge.
  Det er slike som deg som har skapt det stinkende kloakkhølet Rosengård.
  Det er slike som deg som er grunnen til at Norge blir mindre og mindre bærekraftig.
  Du og dine antirasistkompanjonger er en trusel mot Norge. En dag skal dere få betale for forræderiet.
  Det er foorbanna sikkert!

  SvarSlett
 4. "Mange av våre nye landsmenn har rømt fra tyrannier av ulik art "
  BULLSHIT!
  Dette BEVISER at du forstår svært lite.
  5 % av asylflyktninger er utsatt for reell trusel. Resten er lykkejegere.

  SvarSlett
 5. De nye landsmenn kommer av en eneste grunn og det er de økonomiske. De kommer i allefall ikke for å gå på ski eller boltre seg i snøen.
  Noen kommer fordi de rømmer fra undertrykkelse, men jobber for å innføre sharialover når de kommer hit. Forstå det dem som kan.

  SvarSlett
 6. Sverige er snart ødelagt, 22 000 i Rosengård, 85% muslimer og 60% av dem på sosialen. De andre 25% lever av kriminaliet. Denne innvasjonen av parasitter har fått folk i Sverige til og se rødt, men det er forbudt og snakke om, det skal helst viskes om bak nedtrukkne gardiner, for ellers er du rasist og nazist. Men den går ikke lengere, man kan skru lokket på en trykkoker fast, men slipper man ikke dampen ut, eksploderer det. Det er det som skjer i Sverige, noen tar saken i egen hånd. De gidder ikke og bli truet og hånet mere i deres eget land, av sosialklienter som kalder dem for urene vantro hunder. Det ender i intern krig, ikke bare i Skandinavia, men i hele Europa. Folk vil bli av med den muslimske primitivitet som politikerne har påtvunget befolkningene. Europeerne vil ha deres land tilbake. Men det kommer til og koste mye blod, for inntrengerne vil ikke reise hjem frivillig. Her er ingen sosialkontor, og heller ikke et blødsødent rettsystem, som belønner gangstere. Hjemme får de en hånd hugget av, hvis de ikke ender i galgen, ikke hyggelig for A og B gjengen, ingen gullkjeder og BMW,er, bare en jordhule ala Saddam. Men vi skal nok få dem overtalt til sist, ellers må de ta til takke med kjellerleiligheten, uten lys og varme.

  SvarSlett
 7. Det er vel en grunn til at samtlige som kommer til Norge for å søke asyl, er muslimer. Er det ikke?
  Det skal som kjent veldig lite til for å få dødsstraff i et muslimsk land. Tre av oss fire millioner nordmenn vil nok havne i galgen når Norge om kort tid er blitt muslimsk.
  Ok - vi nordmenn er fullt i stand til å ta vare på hundre tusen flyktninger, for en krot tid. Og det skulle bare mangle, så lenge vi har oljepenger. Men man kan da ikke slå seg til ro med at en flyktning skal være flyktning resten av livet? Dere husker vel at den annen verdenskrig tok slutt? Med en voldsom innsats ble nazismens barbari kjempet død. Og da kom de norske flyktningene tilbake fra Sverige og England. De dro da ikke dit for å få seg svensk eller engelsk statsborgerskap.

  Johan Galtung, som er venstresidens gamlefar, sier rett ut i Dag og Tid:
  "Ikkje berre Noreg, men heile Europa kan verta islamisert." "Det vil verta ein mjuk, europeisk islam." "Gjer vi motstand, vil den islamske framtida verta hard i staden for mjuk. Det er innvandringa, immigrasjonen, dei store rørslene i tida som dreg dette med seg. Ingen kan stansa dette."

  Rene ord for pengene fra en som har surret så mye opp gjennom årene at man ikke kan ta ham alvorlig.

  Men vil nordmenn, sånn stort sett, ha et muslimsk styre? Selvfølgelig ikke! Og det vil aller minst Støre. Han har mye å tape på å måtte flykte med sine penger fra Holmenkollåsen. Men han skjønner dessverre ikke alvoret, han er opptatt av øyeblikkets berømmelse. Og hans ignoranse kommer til å koste oss dyrt. Og husk, Støre: Det blir ikke noe Frankrike å rømme til!

  SvarSlett
 8. "Dere husker vel at den annen verdenskrig tok slutt? Med en voldsom innsats ble nazismens barbari kjempet død. Og da kom de norske flyktningene tilbake fra Sverige og England. De dro da ikke dit for å få seg svensk eller engelsk statsborgerskap."
  Sier Anonym, kan du fortelle meg hvor mange Normenn har reist til USA siden begynnelelse av 1900 tallet og bor fortsatt der??

  SvarSlett
 9. I gamle dager dro kriminelle til sjøs når politiet var etter dem, idag rømmer de til vesten for der står det sånne som deg, små politisk korrekte snupper som enda ikke er kommet ut av det rosa barnerommet og som tripper rundt i sin lykkelige Tornerose tilværelse. Samme type snupper som blir forelsket i vold og drapsdømte fanger. Disse psykopatene får det til å bruse hett under blondekanten i trusene til de bortskjemte småpikene. Og pikene blir like forbauset hver gang de blir banket opp og terrorisert av morderne som de trodde var såå snille på bunnen. Men etter at de er blitt jult opp og frastjålet pengene sine noen ganger kommer de tilbake til virkeligheten. Du lever tydeligvis
  fortsatt i Tornerose land. Men du har en fin blogg, det skal du ha
  Thom.

  SvarSlett
 10. Så, så alle sammen - ingen grunn til å bli så hissig! Ved å nevne ordet muslim på bloggen er som å slippe ei bombe i en tomatåker.

  Når det er sagt, så har jeg ved flere anledninger jobba sammen med muslimer - og det har vært helt uten problemer og andre parasitter.Flere av dem snakker til og med flytende norsk, betaler skatt og følger norske lover. Tenke seg til a gitt!

  Når det er sagt så finnes det råtne epler i alle kulturer og religioner. Også vår egen.

  SvarSlett
 11. ....og en ting til; hvis det er så stor misnøye med norsk innvandringspolitikken, så anbefaler jeg på det varmeste å bli politisk engasjert og få gjort noe med saka, i steden for å pøse ut eder og galle og en dæsj vrede på bloggen min. Mye mer effektivt vett enn å legge igjen kommentarer på en nobody's blogg hvor forfatteren både er tornerose og hjernedød på samme tid.

  Lykke til!

  SvarSlett
 12. har dere kanskje glemt at det kanskje er jødene selv som utfører slike handliger som terror for at muslimene skal få skylda, ikke glem å tenke først om den personen som utfører dårlige handliger virkelig er muslim. sanheten vil komme frem en dag og da vil dere bare sitte der og se dumme ut.

  SvarSlett
 13. Er det ikke rart at prestestyret i Iran har omtrent total makt? Tiltross for att 90% av befolkningen i Iran er moderate og hyggelige folk som ønsker noe annet.

  Det er slik verden fungerer, det er de mest radikale og aggressive som dominerer flertallet.

  Det du egentlig sier er att du ønsker ikke å stille spørsmål ved Islams økende dominans i Norge, på grunnlag av at du kjenner noen muslimer som er hyggelige.

  Du ser ikke problemer med at Iran henretter kvinner fordi de er blitt voldtatt, fordi du kjenner noen hyggelige iranere.

  Hadde du levd i 1942 ville dine logiske slutninger medført at du ikke ville kritisert
  nazistene fordi du kjente noen tyskere som var snille og hyggelige.

  Hvis du hadde vært en Tutsi jente i 1994 ville du ikke protestert mot Hutuene fordi du kjente
  noen Hutuer som var snille og moderate.

  Det er den mentaliteten som medførte romerrikets fall.
  Etter noen generasjoner med trygghet og velstand "glemte" romerne at det var legionene og nulltoleranse mot angrep som sørget for tryggheten og velstanden.
  De trodde at velstand var en naturlov og forstod ganske enkelt ikke poenget med å ha legioner. Romerne forfalt i apati og dekadens.
  Fremmede kulturer utnyttet dem grovt, det var ikke så farlig for velstanden var utømmelig trodde romerne.

  begrepet politisk korrekt ble først brukt av den romerske filosofen og advokaten Cicero. 106 BC - 43BC

  Est quod gaudeas te in ista loca venisse, ubi aliquid sapere viderere.
  ("Glad you're here, where anyone can seem wise.")
  Cicero on political correctness.

  “A nation can survive its fools, and even the ambitious. But it cannot survive treason from within. An enemy at the gates is less formidable, for he is known and carries his banner openly. But the traitor moves amongst those within the gate freely, his sly whispers rustling through all the alleys, heard in the very halls of government itself. For the traitor appears not a traitor; he speaks in accents familiar to his victims, and he wears their face and their arguments, he appeals to the baseness that lies deep in the hearts of all men. He rots the soul of a nation, he works secretly and unknown in the night to undermine the pillars of the city, he infects the body politic so that it can no longer resist. A murderer is less to fear. The traitor is the plague.”
  Cicero.

  Thom

  SvarSlett
 14. Hei alle sammen...
  Kan ikke vi glemme hatet og prøver å bare være venner med hveandre for engang skyld, vi er tross alt mennesker alle sammen men, med ulike bakgrunn, tanker og tro. Vi har kun den ene verden å dele med hverandre og nærmeste planeten hvor vi kan leve i er muligens flere hundrede tusen eller millioner lysår borte, så vi slipper ikke unna hverandre så lett.
  Hat vil drive oss mot kanten og vennskap vil samle oss i midten hvor det er trygdt.
  Så smill til mannen og kvinner i gata og de vil smile tilbake til deg.
  Ha en riktig god kveld alle sammen.

  SvarSlett
 15. Hei Ali.
  Det er lov å drømme, John Lennon drømte mye om fred, men så var han også millionær. Problemet med Lennons drømmer var at de forutsatte at alle i verden var millionærer. At ingen likte religion,at psykopati ikke eksisterte, at alle snakket samme språk (engelsk), alle likte den samme musikken (The Beatles), at alle hyllet Lennon som Gud, at ingen ønsket å være rike. Men likevel være millionær.
  Man kan av og til ønske at man er en lykkelig bie som summer avsted fra blomst til blomst, uten bekymring, men bier er også mat for spurven, så da kan man drømme at man er en spurv istedenfor, fly lykkelig rundt og kvitre, men spurven er mat for katten osv.
  Fortsett og drømme og du ender som mennesket, men menneskets fiende er.. seg selv?
  Det er vanskelig å finne den ideelle drømmen Ali.
  Kanskje du finner den etter døden?

  Thom

  SvarSlett
 16. Vel Thom, jeg tror ikke på et liv etter døden men at vi har kun det ene livet og det er kort, så skal vi kaste det bort på å hate hverandre så blir det enda korter.
  Det er lov å drømme for uten drømmer forsvinner håpet og uten håp har vi ingen fremtid, i hvertfall ingen lys fremtid.
  Man må bare prøve å se den godheten i mennesker selvom den er i ferd med å forsvinne når hatet vokser bare mer og mer i oss.
  Det er sant det du sier at det er vanskelig å finne den ideelee drømmen, men den er ikke umulig.Tolleransen er kanskje ett av nøkkel ordene.

  Ali

  SvarSlett
 17. Heisann Tornerose-Thom! Hadde jeg levd i Tyskland før og under 2.verdenskrig, så hadde jeg sikkert vært nazist, på lik linje med de fleste andre tyskere. Men jeg lever i Norge i 2010 og omgås både tyskere og muslimer uten videre problemer. Poenget var ikke å stille seg ukritisk til Iran, men at det har liten effekt å spre budskapet om at muslimene er i ferd med å invadere oss på denne bloggen. Jeg er ikke Norges Perez Hilton for å si det slik.

  På den annen side må jeg nesten le litt av noen av innlegga. Det er litt sånn "Uæh! Uæh! Uæh! En muslim som er annerledes enn meg sjøl!! Uæh! Da sier jeg noe stygt fordi da holder de seg sikkert unna meg."

  SvarSlett
 18. "Aktor i saken mot en 40 år gammel norsk-somalier som er tiltalt for terrorfinansiering, har lagt ned påstand om tre års fengsel."

  "Kraftig økning av vold mot barn, et flertall av etterforskningssakene retter seg mot familier med innvandrerbakgrunn."

  Dette er to saker som vi bare i dag kan lese i VG. Bare tenk hva disse etterforskningene koster oss skattebetalere. Er det noe rart at mange stiller seg skeptisk overfor regjeringens innvandringspolitkk, eller mener du at vi ikke har en rett til det? Jeg har bodd i mange land i verden, og også i et muslimsk land og hvert land har sin kultur og sin religion. Det finnes mange land i verden hvor det ikke er forbudt å slå barn. I det landet hvor jeg bodde blir det praktisert i skolene fremdeles, og det er deres kultur og det kan vi ikke forandre. Vi kan ikke blande kulturer og religioner slik politikerne tror det er mulig, det går rett og slett ikke. Derfor har Sverige nå problemer med snikskytter(ere) som utøver en form for selvjustis.

  SvarSlett
 19. "Be nice to the whites, they need to rediscover their humanity (Desmond Tutu)."

  Hmm, han har visst glemt Rwanda, Sudan, Somalia, Eritrea, Zimbabve, Algerie, Morocco, og enda flere.
  Hvis de hvite er så onde, hvorfor forsøker halve Afrika og flykte til Europa?

  Jeg bare spør.

  SvarSlett
 20. En mann ble akkurat pågrepet for en gjengskyting i Malmø, som jeg ikke tror vi har lest noe om i mediene i Norge hittil. Der ser vi hvor dagligdags skytetilfeller er i den byen, det blir ikke publisert i pressen en gang. Jeg vil vedde mye på at denne gjengksyting er et oppgjør blant innvanderere, og derfor har vi ikke lest noe om dette i mediene. Malmø har utviklet seg til en by som de fleste sikkert ikke kommert til å reise til hvis de ikke må.

  SvarSlett
 21. @ anonym 09.19

  Hvem gjorde Afrika fattig? Jeg bare spør.

  SvarSlett
 22. Det er de korrupte regjeringene i de fleste afrikanske land som gjør Afrika fattig.

  SvarSlett
 23. Hva om vi går litt lenger tilbake i tid?

  SvarSlett
 24. Hei. Karianne. Takk for et fint innlegg. Jeg beklager at bloggen din blir bombandert av slike lite gjennomtenkte meldinger...
  Jeg blir trist når jeg ser hvor egoistiske og kalde nordmenn er og håper dette kun gjelder der brukerne fremstår som anonyme i blogginnlegg. Det er tydelig at klagementaliteten hersker blant folk der ute. Norge er et land der det meste ligger til rette for at mennesket kan klare seg bra i alle faser. En stor del av vennekretsen min består av muslimer. Varme, gjestfrie og hyggelige personer. Alle har jobb og går på skole. Slik er det med de fleste, men dette får vi ikke høre igjennom media. Selvfølgelig, fordi dette er ingen nyhet. I eldrebølgen finner vi størst fremmedfrykt. Det er jo heller ikke rart. Samfunnet har endret seg utrolig mye de siste årene på flere måter.
  Odd Børretzen har skrevet en tekst som beskriver dette tema på en flott måte. Her er et utdrag fra teksten "min bestemor":

  "MIN MORMOR hadde aldri sett en neger,
  men hun hadde sett bilder av en,
  nemlig et bilde i Allers illustrerte Familieblad
  av Benjamin "Evil" Washington.

  Han var neger og myrdet fire mennesker
  i Visconsin og ble henrettet i St.Quentin i 1921.

  Sett en neger?

  Jeg tror ikke hun noen gang så en svenske.
  For verden var meget stor den gangen min bestemor levde.
  Uendelig stor." ..." Min bestemor var rasist så lenge jeg kjente henne. (Hun er død nå.) Men det var jo ikke så farlig, for hun møtte, som sagt, aldri verken katolikker, jøder eller en neger. Nei, møtte en neger? Jeg tror ikke hun noen gang møtte en svenske. Hun var rasist, men dermed gjorde det ikke å mye, for de fikk jo aldri greie på hva hun var, eller hva hun mente om dem. Eller omvendt. "

  SvarSlett
 25. Hei Simen! Jeg blir også trist over å lese noen av disse kommentarene, mest på grunn av menneskesynet som kommer fram. Jeg veit ikke om de ser på seg sjøl som rasister, men jeg trur at mye av det som har blitt sagt her bunner i fremmedfrykt. Og er det noe historien er prega av, så er det jo akkurat dette.

  Jeg er også forbausa over hva mennesker kan tillate seg å bruke av benevnelser på andre. Noe av det er direkte stygt og går greit under begreper som trakassering og mobbing. Dette er jo forbudt ved norsk lov, så da er det som du sier, best å være anonym.

  "Trakassering på grunnlag som nevnt i § 4 første ledd er forbudt. Med trakassering menes handlinger, unnlatelser eller ytringer som virker eller har til formål å virke krenkende, skremmende, fiendtlig, nedverdigende eller ydmykende." (LOV 2005-06-03 nr 33)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...