tirsdag

Stockholmsjazz

Nordens Venezia kan by på veldig mye mer enn bare kongelige slott og gamle bruer. I helgas utflukt til Stockholm greide jeg å spore opp en jazzklubb på Södermalm; Louis jazzklubb og resturang. Den hadde tilhold i et hjørne på et kjøpesenter (!) og har jazzkvelder og søndagsbrunsj-jazz. Litt usikker på hvor jazzete det er å ha tilhold på et kjøpesenter, men stemningen inne i lokalet var slike det skal være på en slik klubb. Matservering og rolig skravel mens musikken ruller og går. Kan forresten anbefale stedets jazzete drink, Fidel Castro, for alle som har sans for rum og ginger ale.


Denne søndagen så var det en Ulla Ohlson som stilte til dyst. Hun hadde med seg et band (uvisst om det hadde noe navn..) bestående av folk som enten var kompiser eller i slekt. Bandet hadde en casual sjargong, der de tidvis diskuterte ivrig mens musikken gikk om hvem som skulle inn når, hvilke sang som skulle spilles etterpå og hvilken toneart den skulle gå i. De fikk også etterhvert en veldig vridd pianist ettersom han satt med ryggen til bandet. Publikum var av den noe eldre garde, jeg var vel den yngste i lokalet (minus pianisten og trommisen i bandet, de var knapt kjønnsmodne).



Jazzklubben skilta med å være Stockholms fremste, men jeg aner jo ikke noe om hvor mange andre slike klubber det er i byen. Men det var uansett et hyggelig opplevelse å sitte sammen med en gjeng pensjonister og høre den ene klassikeren etter den andre komme trillende. Det er aldri lov å undervurdere selskapet, dessuten burde den yngre garde ta mer for seg av slik tilbud. Heia jazz.



Jazzete mat & drikke; brunsjen var nok til å holde deg mett de tre timene de holdt på. Fidel Castro blei intatt som et lite prosjekt i sprelskhet. Likte nok best ginger alen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...