mandag

Al'minnelig kaffe på Stassjon


I helga var jeg på en liten handlerunde i Sverige. Sammen med en million andre nordmenn traska jeg rundt på kjøpesenteret i Charlottenberg og mistrivselen økte for hver minutt som gikk. Folk var det overalt, lufta gjorde meg svimmel og butikkene oste norsk handelssvette og ungegulp. Med ett lengta jeg tilbake til ei tid jeg ikke levde. Ei Knerten-tid hvor tempoet var en anelse roligere og en kunne gå på den lokale landhandelen og kjøpe sukker i løsvekt bak disken. Det fantes riktignok ikke chili og ingefær den gangen, men flesk og duppe er vel heller ikke å forakte. For hvor blei det av oss midt oppi dette vrimlet? 

Nesten hver fredag setter jeg med i stasjonsvogna og reiser til Stassjon på Bjørkelangen. Der er det èn disk, enkel og god kaffe (den beste som finnes i kommunen vil jeg påstå), horn med ost og skinke og kanelsnurrer, en elg på veggen og en spesielt koselig butikk med barnetøy fra 70-tallet, keramikk og annet spennende krimskrams. 

Her trives jeg!


Bak denne disken får du kaffe i forskjellige varianter. Vanligvis pleier jeg å drikke enten Kaffe Latter eller en Alminnelig Kaffe. Hvis du er av det søte slaget, så er det karamell på flaske som kan gjøre godsakene enda bedre. Ellers finnes det også brus bak denne disken. Og eplejuice fra kartong!


Skogens konge tar også turen til Stassjon. Han troner høgt oppå veggen og holder oversikt over alle besøkende. Her sitter det en liten luring nederst i hjørnet som må holdes et øye med. I døråpninga kan du skimte Bøtteknott-butikken. Der bør en virkelig ta seg en kikk!


Det er snart 17.mai og hvis ungen ikke liker bunad, så liker han/hun kanskje noe av dette? Stassjon kan skilte med originalt barnetøy fra 70-tallet. Fabrikken er nedlagt for lenge sia, så du finner nok ikke maken noe annet sted. Det er er besnærende tanke, synes jeg. Ha noe som ikke alle andre har. 


Flere artige plagg for småtroll. Her er det forklekjoler og snekkerbukser i alle farger og mønstre. Du kan til og med kjøpe barnevogna på bildet. Hvor artig er ikke det?! 


Stolen kan kjøpes, putene kan kjøpes og nå har det kommet noe nytt og spennende i butikken; gamle broderier gjort om til pc-vesker og deksel til mobil/iPhone. Hvor kreativt er ikke det? Det er hva jeg kaller nytenking og gjenbruk på sitt beste. 


Les også: 

5 kommentarer:

 1. Jeg liker heller ikke kjøpesentre; blir helt forfjamset etter noen minutter og øynene blir små og smale. Det er så mye bedre å være et sted som er rolig, både for ører og blikk.

  La tankene fare.

  SvarSlett
 2. Jeg har lest så mye om Stassjon i avisen men aldri kommet så langt. Nå tror jeg jammen det må bli en tur snart. Takk for titten.

  SvarSlett
 3. Jeg tror ikke kjøpesentre er bra for helsa, hverken den fysiske eller den psykiske. Takk for et herlig tilbakeblikk til 70-tallet. Nikker gjenkjennende til både klær, vogn og pynteputer! Får lyst til å reise både til Stasjonen og til Knerten-tida :)

  SvarSlett
 4. Ryktet forteller at stassjons cafeen har utvidet med både vaniljeboller og pizzasnurrer. Himbakt fra Liv selvfølgelig.
  Har også fått nyss om at jentene i Aantasjin har gått bannanas og vil under Bjørkemartn 14-16 Juni ha bakgårdssalg i tillegg til åpen butikk med snasne tilbud og nyheter i butikken! Åpent kl. 10-16. www.stassjon.blogspot.com

  SvarSlett
 5. Nytt blogginnlegg ligger ute, damer! :))

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...