tirsdag

Galleriet Festiviteten


Forholdet mitt til Eidsvoll er forholdsvis perifert, bortsett fra at det var her grunnloven kom i stand i 1814 og dermed var utgangspunktet for at vi i dag eksisterer som land. Men ellers er ikke Eidsvoll det stedet som jeg har valfarta mest til. Men det er mye fint å finne på denne kanten av landet, og da det skulle arrangeres bruktmarked med Bøtteknott-damene på plass, så tok jeg like godt å la ut på utflukt. Og fikk besøkt ei tante i samme slengen. 

Bruktmarkedet var på Stallgården, og der var det boder og stands, vaffelsalg og strålende sol. På Galleriet Festiviteten var det mulig å få kikka litt på kunst, og bygget brukes på samme måte som Aur Prestegård her i Aurskog. Utstillinger, kunstsalg og andre arrangementet. I tillegg har de i en hyggelig cafe som en kan får kjøpt litt snadder. 


Det er ingenting å utsette på porsjonene i cafeen på Festiviteten. Smørbrødene er gigantiske og hyggelig pynta med friske grønnsaker. Dette er karbonade, men en kunne også velge spekemat eller laks og eggerøre. Egen blings til barn med ost og skinke. 


Denne drikken har jeg ikke sett noen andre steder, hverken i butikk eller restaurant, men den smakte veldig bra. Økologisk, uten sukker, uten skumle tilsetningstoffer og med skikkelig smak. Jeg valgte ingefær, og den smakte virkelig ingefær. Det er ikke så ofte skjer. Andre smaker er limonade, cola, tranebær, hyllebær og eple/bringebær. 


Det er en liten hageflekk utafor cafeen (som også har sitteplasser inne samt lekerom for barn) med utsikt utover vannet. Perfekt på fine sommerdager!


Og sånn ser altså sola ut på Eidsvoll! Bildet er tatt fra hagen. 

Vil du lese mer om Bøtteknotten? Klikk her.
Vil du lese mer om Galleriet Festiviteten? Klikk her.
Vil du lese mer om produktene fra Whole Earth? Klikk her. 


Les også: 
Her kan du lese mer om min lille fangst under årets loppemarked på Aur prestegård. Stor takk til stiftelsen som arrangerer dette år etter år! 
Synes du også at det er litt merkelig at vi Aurskog har et industrifelt rett i stussen på barneskolen? Det synes jeg. Her kan du lese mer om Stenqvist og Bakke-saken, og hva jeg egentlig mener om hvordan kommunen har løst saker opp gjennom åra. 
Fikk du med deg krigen i fjor? Post it-war gikk som en farsott over hele verden. Vinduer blei fylt med post it-lapper og målet var å få svar. På min arbeidsplass, ved Bjørkelangen videregående skole, var vi spesielt kreative. Les mer her! 

3 kommentarer:

  1. Ser veldig fint ut å sitte der ved vannet og la tankene bli borte!

    SvarSlett
  2. Virket som et fint sted og besøke, likte bildene fra opplevelsen :) Ha en fin dag!

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...