fredag

Kinesisk suppe


Det å gi en matrett navnet 'kinesisk suppe' er kanskje noe upresist ettersom Kina er et kjempeland med store forskjeller. Men det er kanskje smakene som er typisk kinesiske i denne sammenhengen. Uansett, jeg personlig er svært begeistra for smakskombinasjonen ingefær-chili. Denne oppskrifta kom jeg over i ei kokebok på biblioteket, men jeg har gjort en del justeringer fordi blandingsforholdene var ikke helt bra. Uansett, her er hva du trenger: 

Nudler (denne gangen brukte jeg to pakker med Mr. Hong, men det finnes alternativer som er minst like bra. Bare prøv deg fram med mengde!), 1-2 hakka chili, en bukett brokkoli, 4 kyllingfileter, 1,5 l hønsebuljong, koriander (fersk er best). 4 ss soyasaus, 1 skvett sitron/lime, 1 toppa teskje med ingefær, 1 hakka hvitløksfedd, salt og pepper. 

Del kyllingen i biter og salt den. Steikes i panne til kantene er brune. Kok opp hønsebuljong sammen med ingefær og chili og la dette småkoke 5-10 minutter. Legg  nudler og brokkoli i buljongen. Ha kyllingbitene i djupe tallerkener og ha på buljong, brokkoli og nudler. Garnere til slutt med chili, koriander og soyasaus. Salte og pepre til slutt før en liten, avgjørende skvett med lime eller sitron setter en spiss på det hele. 

Høgg og èt! 

Les også: 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...