tirsdag

Søte kongen vår

Det kan virke som om det var flere enn meg som stussa over at kongen ikke var tilstede under utdelinga av krigskorset med sverd på søndag. Nå veit ikke jeg så mye om krigskors, verken med eller uten sverd, men hvis jeg skulle vært en så heldig mottaker av noe slikt -  så ville jeg da sannelig at Kongen skulle delt det ut. Jeg ville hatt et godt, kongelig håndtrykk og en kongelig klapp på skuldra. Er det ikke slike ting konger skal brukes til??

Statministere kommer og går, det samme gjør militære ledere. Men kongehuset (i alle fall vårt kongehus) er stabilt og politisk uavhengig. Et nasjonalsymbol på alle måter. Nå kan det jo hende at han ikke ville delta på denne utdelingssermonien, men kan aldri tenke meg at den søte kongen vår er en slik trassigbukk. Det lukter ugler her.

12 kommentarer:

 1. Stoltenberg prøver bare å pynte på CV'en sin, slik at han
  kan få jobb i FN eller et av de andre globalist-kartellene.

  Leve Kongen!

  SvarSlett
 2. I Norge er kongen et symbol for frihet - hvorfor han ikke fikk gjøre dette, er helt i tråd med det moderne arbeidspartis holdning, hvor all nasjonalitet og suverenitet litt etter litt tynnes ut, helt etter globalismens oppskrift. Det er tragisk! Veteranene snur seg i graven.

  SvarSlett
 3. I følge Store norske leksikon utdeles Krigskorset av Kongen i statsråd for personlig innsats til norske eller utenlandske sivile og militære som UNDER KRIG på en fremragende måte har ---. (Uthevelsen er gjort av meg). Ifølge norske politikere av alle farger er Norge ikke i krig. Hvordan henger det da sammen at Krigskorset utdeles?
  At utmerkelsen utdeles av Kongen i statsråd, innebærer at det regjeringen som fatter beslutningen. Det er vel da ingen sensasjon at statsministeren er til stede, og ikke kongen.

  SvarSlett
 4. Enig med Anonym 11:18. her har Stoltenberg forsøkt å dra PR ut av det og få vist seg fram.Er det problemer av noe slag, ser man sannelig ikke mye til statsministeren. Merknaden i kommentarfeltet til VG om at man sloss for konge og fedreland og aldeles ikke for AP, stemmer. Tabbe av Stoltenberg. Vi har fortsatt et kongehus, og det bør også de rødgrønne forholde seg til,selv om de helst vil ha president.

  SvarSlett
 5. Det kan faktisk tenkes at kongen ikke ville dele ut krigskorset fordi han mener vi ikke skulle ha deltatt i Afghanistan. Vi fungerer jo i praksis som USAs nyttige idioter ved å trekke til oss oppmerksomheten der, som det minste landet med forholdsmessig størst bidrag.

  Ikke lurt å erte opp potensielt en milliard muslimer med en nålestikksoperasjon heller, så blir det terror tilbake, så får vi ta støyten!

  Tviler på at Harald V egentlig ønsket å representere en 'preventiv' angrepskrig for krigskorset ble av hans bestefar delt ut til dem som hadde forsvart landet!

  Isåfall lurt spilt (sjakktrekk!) av Harald V, så Jens blir sittende igjen som den store stygge ulven, og det er jo også hans politisk vedtatte krig, ikke Kongens.

  SvarSlett
 6. Når ble Norge en republikk og hvem har bestemt at Jensemann er President?

  Jepp.. Kong Harald er en galleonsfigur og jobben hans er å representere norge og skape en nasjonal samhørighet.
  Han gjør en strålende jobb. Utad i verden gir han landet vårt et hyggelig "image" og innad i landet er han en slags felles bestefar.

  Det er en ansvarsfull jobb som jeg ikke tror Jens er i stand til å se...

  Kongen er også øverstkommanderende for forsvaret, han er beskytter for og interessert i forsvaret og alle involverte og derfor er det helt naturlig og selvsagt at han skulle dele ut den gjeveste norske medaljen.
  Det er en sann fornærmelse ovenfor både veteranene, Kongen og det norske folk at Jens kuppet denne utdelingen!
  veteranene fortjener å få medaljen fra sin høyeste "sjef"....

  Det er litt som om noen på jobben blir pensjonist og får en vissen blomsterkvast fra sekretæren og et slappt håndtrykk som takk for 25 års ansettelse....

  SvarSlett
 7. "Jeg ville hatt et godt, kongelig håndtrykk og en kongelig klapp på skuldra. Er det ikke slike ting konger skal brukes til??"

  Nei, det er vel strengt tatt ikke det.

  SvarSlett
 8. I følge Store norske leksikon utdeles Krigskorset av Kongen i statsråd for personlig innsats til norske eller utenlandske sivile og militære som UNDER KRIG på en fremragende måte har ---. (Uthevelsen er gjort av meg). Ifølge norske politikere av alle farger er Norge ikke i krig. Hvordan henger det da sammen at Krigskorset utdeles?

  I folkerettslig forstand har norge vært i krig i Afganistan og Kosovo. de får medaljer for tidligere operasjoner.

  Norge er ikke i Krig, men har vært i krig.

  Anonym sa...
  "Jeg ville hatt et godt, kongelig håndtrykk og en kongelig klapp på skuldra. Er det ikke slike ting konger skal brukes til??"

  Ja dette er en av Kongens oppgaver.

  SvarSlett
 9. Skjønner ikke nordmenn at Kongen stiller bak statsministeren i rang!!! - eller tar jeg feil?
  Jeg er nok like dum som alle andre. Stoltenberg viser seg som ualminnelig pr kåt.
  Nå må APepartiet og disse andre i regjeringen aller snarest bort. Stoltenberg sier at det ikke var så, men det er aldri røyk uten ild eller?????
  Den flotte Kongen vår skulle fått dette æresfulle oppdrag.

  SvarSlett
 10. Folkens! Full retrett på Jensemann i dag. Han oppdaga sikkert etterhvert at det ikke var helt bra å utelate kongen.

  SvarSlett
 11. Det sies at Kong Olav sprakk kun en gang...

  ... det var da han hadde audiens for Krigsseilerne (hvis jeg husker rett, på Kongeskipet), og samtalen hadde gått tre kvarter over tiden. Tilslutt gikk kjøkkensjefen bort, for annen gang, og ville ha ham bort til middagsbordet, da Olav svarte irritert: "Si meg, hvem er det som er konge i dette landet?"

  SvarSlett
 12. Hehe!! Kong Olav var en fin konge. Synes egentlig vi har vært veldig heldig med konger i dette landet, bare vi fikk våre egne.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...