lørdag

Ich bin zu Hause

Etter fem innholdsrike dager i Tyskland er det godt å få beina ned på norsk jord igjen. Og godt å få tilbake sitt eget tastatur! Legger herved ut en liten bildekavalkade for alle interesserte.


Tyskernes form for 'It's Learning' (over) der elever kan gi beskjeder til læreren ved å putte en lapp i postkassa. De er, gledelig nok, også opptatt av vampyrlitteratur der. Tegninga blei funnet hengende på en vegg sammen med annen respektabel kunst.Disse bomba bruene over elva Neisse var det mange av. Best å ikke slippe kommunistene inn på seg, så bruene fór til himmels i forbindelse med krigen. Bildene under er tatt fra kirketårnet i Forst. Innslaget av østblokk byggestil er fremtredende.

Hvorfor skulle de allierte på pukk bombe Dresden? Massiv bombing resulterte at byen blei satt i brann og temperaturen steig til 1500 grader i sentrum. I dag er Frauenkirche bygga opp igjen med den opprinnelige steinen. Jeg kravla meg opp i dette kirketårnet også.


Elva Spree renner gjennom Berlin. Fine muligheter for å sykkel -og spaserturer.Sola sto på som ei arbeidslampe på Berlins himmel hele dagen vi tilbrakte der. Det betydde høg aktivitet på Spree og et yrende cafèliv. Det bygges og restaureres stadig i byen og derfor må en regne med selskap av en gravmaskin når en skal sette seg ned for en kaffekopp. Jeg valgte denne gangen bort kaffekoppen til fordel for rød Berliner Weisse. Vi besøkte forøvrig alle de viktige bygningene og fikk se at det fremdeles er forskjell på øst og vest i byen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...