onsdag

Eclipse me

Jeg har ei litt spiss
hjørnetann på høgre side.
Er i gang med siste boka.
Melodramaets krafsende klør slår stadig sterkere rot i meg nå som det går mot slutten av bokserien 'Twilight'. En kan si mye rart om disse bøkene, men det må jo være en grunn til at de har solgt over 100 millioner verden over. Intellektuelt sett er det ikke vanskelig å se at karakterene er pinlig flate og ikke har helt bakkekontakt med virkeligheta, at Edward og Bellas kjærlighet er sjablongaktig og 'too good to be true', at spenningstoppene er av noe urealistisk art - men LIKEVEL så må det leses videre. Veldig merkelig fenomenen.

Egentlig byr ikke denne boka på noe spesielt mer enn de to foregående; kampen mellom det gode og det onde, intens kjærlighet og slossing. Jacob og Edward tåler fremdeles ikke ferten av hverandre, mens Bella finner ut at hun elsker begge som et slags resultat av at Jacob har tvangskyssa henne. Blodtørstige Victoria skal hevne et vampyrdrap fra første boka og hamstrer opp en ikke ubetydelig vamparme i Seattle, mens politikonstabel Charlie sitter hjemme og gnur seg i hue over alle disse mystiske drapa. Alt bygger seg opp mot et inferno mot slutten der varulver og Cullen-vampyrer sloss mot en felles, farlig fiende. Bellas forsvarer seg med å forsøke å hive en stein på en vampyr, noe som i seg sjøl blir en blanding mellom søtt og tragisk. Heldigvis er hun den eneste som har en helt merkelig beskyttelse mot Voltouri-vampyrenes evner, noe som bare må få betydning seinere. Sånn sett er denne verden ganske forutsigbar.

7 kommentarer:

 1. Kos deg med boka!
  Har ikke lest bøkene, men vi har filmene i hus. Men det teller kanskje ikke?

  SvarSlett
 2. Jeg digger bokanmeldelsene dine :-)

  Ligger en award til deg hos meg. Om du tar utfordringen :-)

  SvarSlett
 3. Filmene teller definitivt! Fordi Robert Pattinson spiller Edward.

  SvarSlett
 4. Robert Pattison er bra. Mange gode kommentarer i filmene som ikke er i bøkene. osv kom plutselig ikke på noe mer spennende å skrive

  SvarSlett
 5. Jepps. Dessuten fant jeg jo ut at Dakota Fanning spiller Jane. Ikke borte hun heller.

  SvarSlett
 6. Se det! Sister in literature as well!

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...