torsdag

Åssen kysse ei gassmaske

En kan selvfølgelig bruke dagene i Praha til å se på alle de flotte bygningene i sentrum, men det finnes områder av byen som ikke med det blotte øyet er av umiddelbar skjønnhet. En halv dag blei brukt til å utforske en bunkers fra den kalde krigen. Den ligger fire etasjer under bakken og er et sinnerikt system av ganger. Heldigvis var bare 13 % av den oppe for turister, ellers trur jeg en stor andel av oss hadde kommet på avveie.

Vi fikk en guide med en noe hakkete engelsk og med et visst hastverk til å vise oss vei og fortelle historia om hvordan Tsjekkia blei kommunistisk og hvordan de kom seg ut av regimet. Bunkersen blei aldri tatt i bruk, men det var en reell trussel (i hvert fall i det minste en påført frykt gjennom propaganda) om at ei atombombe kunne komme dalende når som helst.

Turen til bunkersen var kanskje med en litt stor spiker i ei noe tynn suppe, men totalt sett er det ikke så dumt å gjøre seg kjent med den nyere historia også. Dessuten fikk vi drikke øl og prøve gassmaske.

2 kommentarer:

  1. Så lenge det er øl er det kos ;-) Takk for awrd..Nyt helgen herlige blogger..klem

    SvarSlett
  2. Her nytes det! Uten øl og gassmaske forøvrig.

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...