tirsdag

Skål i kaffen da, dere!!

På vei hjem fra studiet i dag passa jeg på å gå bort til statuen av Wenche Foss utafor Nationaltheatret. Det finnes vel knapt ei sjel i Norge som ikke har et forhold til den madammen. Sjøl anser jeg meg som ganske bevandra i norsk teater -og filmhistorie, men ettersom hun omtrent var 80 da jeg så dagens lys - så fikk jeg aldri muligheten til å se henne på scenen. Foreldra mine var ved en tilfeldighet på samme kinoforestilling som henne noen år tilbake, hvor hun like fjong som alltid spurte betjeninga om å få et glass rødvin (eller kanskje det var sjampagne?). Nå er det sikkert noen år sida alkoholservering opphørte på Oslos kinoer, men madammen var ikke tapt bak ei vogn og bestilte i steden for en kopp kaffe og løftet koppen mot 'publikum' og sa: - Skål i kaffen da, dere!!

Jeg trur Wenche Foss var noe så sjeldent som en jordnær diva med sterke meninger og med evnen til å glede seg over livet. Det har slått meg at mange divaer har dødd unge (Marilyn Monroe og til dels prinsesse Diana) og det er derfor de lever så friskt i minnet til folk. Wenche Foss blei gammel og vil i like stor grad bli huska. Men så var hun også en veldig vakker dame som gammel.

Skål i kaffen, Wenche!

12 kommentarer:

 1. Flott dame som har satt fine spor!

  SvarSlett
 2. Hun har liksom alltid levd.

  SvarSlett
 3. Selvom hun er død, vil hun nok leeve en god stund fremover likevel :)
  Så koselig at du ville følge meg videre! :)

  SvarSlett
 4. Hei Karianne!:)

  Wenche Foss var en svært levende dame, som vil leve sterkt i manges minner selv etter sin død!

  Takk for at du var innom min blogg og la igjen et spor, slik at jeg kunne finne din!:)
  En artig og spennende blogg du har, som jeg gleder meg til å følge!

  Ha en fin dag!:)

  Pia:)

  SvarSlett
 5. Litt av ei dame,Wenche Foss,hun snakket med Gud bestandig,har vi noe å lære?

  SvarSlett
 6. Herlig innlegg ! En dame som alltid vil bli husket :-) Skål i kaffen !

  SvarSlett
 7. En dame vi kommer til å huske.. Rart hun er død, jeg synes hun alltid har sett like gammel ut (altså ikke "gammel") Hun har holdt seg godt! Koselig du vil følge bloggen min, setter pris på det! Artig blogg du har :) Her kommer jeg tilbake!

  SvarSlett
 8. Jeg tror at mange har en historie å fortelle om henne. Hun snakket jo med alle hun møtte, og det ble sagt at hun til og med "gjorde entre" på polet. Oppfordrer alle til å komme med sin glade historie.

  SvarSlett
 9. Herlig hyllest til ei herlig dame!!
  Takk for hilsen hos meg og ha en herlig dag!!

  SvarSlett
 10. Et godt eksempel på at alderdommen også er vakker!

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...