mandag

Hole goes to Hollywood

I uka som gikk blei det kjent at Harry goes to Hollywood. Den forfylla etterforskeren ved voldsavsnittet i Oslo skal bli Scorsese-helt, og det kommer mest sannsynlig til å fungere mer enn bra nok. Likevel synes jeg det er litt trist at Norge ikke får lov til å prøve å lage film om ham sjøl først. Alle veit jo hvor bra de svenske filmatiseringa av Lisbeth Salander blei. Det er noe med at enkelte ting greier ikke Hollywood å skape; og den norske mentaliteten er en av dem. Jeg ser for meg at Hole blir mer en actionhelt enn den outsideren han er i bøkene. 


Som et resultat av filmlanseringa, så har folk kasta seg inn i debatten om hvem som skal spille Hole. Sjøl mener jeg at Trond Espen Seim er det beste norske alternativet. Han har det rufsete utseende som Hole trenger. Passe sliten, passe einstøing og ganske så sexy. 

Beste alternativ

Det har kommet de villeste forslag på hvem Hollywood-Hole skal være. Jeg leste at en eller annen journalist mente at Bruce Willis ville være et godt valg. Men da lurer jeg på om vedkommende har lest samme bok som alle oss andre? Willis er riktignok skalla, men han er vel ikke akkurat noen kjempe. Dessuten er han typisk actionskuespiller. 

Kortvokst Harry Hole??

Martin Scorsese har lagt sin elsk på Leonardo DiCaprio, og det spekuleres om han kan være aktuell for rolla. DiCaprio er en dyktig skuespiller, men etter mitt skjønn altfor babyface til å kunne fylle Holes sko. 

Babyface-Hole??
Mine forslag går mer i nordisk retning; Aleksander Skarsgård eller Mads Mikkelsen. Begge har høgda, begge er dyktige skuespillere og begge har i seg den nordiske utstrålinga og tenkesettet. Dessuten kan de gjøres styggere og penere alt ettersom hva som er krava. Og det er viktig at Hole ikke blir for pen, at han ikke blir for actionhelt og at han ikke blir for glasert.  Hvem er din skuespillerfavoritt til Harry Hole-filmen??


After it came out last week that Martin Scorcese is going to direct the film about the Norwegian crime investigator Harry Hole (the famous fiction character), there has been a debate on who is best suited to play the character. I suggest the Norwegian actor Trond Espen Seim, but it isn't very likely that Hollywood will pick him. Others have suggested Bruce Willis and Leonardo DiCaprio, but I find them either too action hero-like or too baby face. Therefore I suggest the Danish actor Mads Mikkelsen or the Sweedish actor Stellan Skarsgård for the part. They both have the Nordic aura which I find very important when it comes to Hole. 


        


3 kommentarer:

 1. Nesbø kan spele Hole sjølv! Eg har eit indre bilde av at Hole og Nesbø er identiske!

  Her er lite Hole-lesing for tida, men me leser Doktor Proktors Prompepulver! I tillegg til Lindgren, seff.

  SvarSlett
 2. Som om jeg skulle sagt det sjøl!! Lindgren og Promp høres knall ut!! Hehe

  SvarSlett
 3. Hah, dette innlegget har jeg også skrevet. Så og si, i alle fall. ;-) Skarsgård stemmer jeg for. Mads er rett og sett altfor sexy. Det var definitivt han jeg ville karret til meg om det var rollen som min beiler som skulle besettes, da. <3

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...