mandag

Var barne-tv bedre før??

Freud mente at barndommen var viktig for å kunne forstå menneskesinnet. Barndommen min besto av følgende: 


1.) Portveien 2
2.) Dingle rundt i en tretopp
3.) Bikkjer


Strengt tatt skulle jeg vel derfor endt opp som en kvinnelig utgave av Finn Schjøll med veskehund og Eli Rygg-røst. Nå har riktignok ikke det skjedd, men jeg har spekulert mye i hvordan Portveien 2 greide å påvirke alle som var barn i 80-åra. Jeg synes for eksempel at giraffer er skumle, og lærte meg ukedagene med å gaule 'Hvilken dag er det i dag?? Hvilken dag er det i dag??' hver morgen. Jeg syntes forøvrig at programlederne var litt smådumme som ikke skjønte at det var en giraff i huset. Hallo. 

Litt daff giraffAt giraffen var litt daff, og at ukedagene blei lært gjennom sang er nå uskyldige ting. Men det jeg har oppdaga i barndomsgrafsinga mi er at programlederne den gangen snakka veeeeeeldig sakte. Og da lurer jeg på hvorfor det?? Det kan være at de trudde at 80-tallsbarna var litt tungfatta og måtte ha ting inn med et litt sakte tempo. Samtidig veit jeg ikke om dagens barne-tv med skrik, skrål og høgt tempo er noe bedre. Ser for meg at om tjue år så går unge voksne rundt og kommenterer at noe er 'snabelbra'.

Var barne-tv bedre før?? Og hvorfor snakker Jarl Goli så sakte? Sjekk klippet under! 


When I grew ut there was a Norwegian tv show for children called 'Portveien 2'. That program had two program managers and a secret giraffe that only the child viewer could see. What I recently discovered was that those on the show are speaking very slowly compared today's show for children. And why is that..?? 


9 kommentarer:

 1. Etter å ha sett på Pernille og mr. Nelson, Baltazar og Colargol, burde vi vel vært skeptiske til amerikanere, oppfinsomme kjemikere og glade i å synge.

  SvarSlett
 2. Alt var så mye bedre før ;) Men seriøst, vi har mye høyere tempo nå, alt skal skje så fort. Og det er så ekstreme mengder med informasjon som vi skal prosessere, det samme skal ungene. Da blir det Speedo Gonzalez.

  SvarSlett
 3. STORE smil her når jingel kom på. :D

  Pompel og Pilt + Fraglene....

  Jeg er fremdeles redd for rørleggere/vaktmestere. Dosere minner mye om maur. Jeg liker ikke maur.

  Bare traumer hele greia! :D

  SvarSlett
 4. Alt var vel ikke bedre før...eller? Men kan bli litt masete dagens barneTV. Jeg lurte ei stund på hva "Drømmehagen" var, som fikk foreldre til å aksjonere for å få beholde denne serien! Etterhvert har barnebarnet blitt til et TV-tittende gutt, og ser faktisk hvorfor nå. Dette er rolig, avstressende progsam som barn LIKER...kanskje det blir for mye av høyt tempo også? Litt av alt er vel en bra regel her også!

  SvarSlett
 5. @Elisabeth: Her er det noe jeg ikke helt har fått med meg.. Hvem er alle disse..??

  @Bøllemamma: Alt er tempo, ja. Kanskje det er derfor vi har flere ME-diagnoser?

  @Siven: Jaaaah! Fraglene var topp. Dozere var sakte, de!

  @Randi: Etter å ha sett 'Mad Men', så er det helt klart at ting har blitt bedre. Og bra er det! Godt poeng med Drømmehagen, jeg blir litt koko av Hopsideisi, bare. Hører den stemmen overalt, og frykter at framtidige generasjoner kommer til å snakke sånn. *uæh!*

  SvarSlett
 6. Etter å ha lest om Portveien her tok jeg en mimrerunde på Youtube med gamle julekalendre. De var en del av mine barns barndom, ikke min.

  Mr Nelson og Pernille hørte med til TVens barndom i Norge- tidlig på 1960 tallet.

  SvarSlett
 7. Aha, litt før min tid mao. Jeg veit at moder'n syntes at Pompel og Pilt var litt skummelt..! Ellers var jeg glad i Vertshus Den Gylne Hale. Noen som husker den??

  SvarSlett
 8. Eg hugsar godt den gyldne hale! Då gjekk eg på barneskulen, og eg hugsar fortsatt tegnspråkteikna for juletrefot!

  Elles var det eit hyggeleg gjensyn med portveien 2. Ta ein potet, hihi!
  Eg er skikkeleg streng mamma som ikkje likar Disney channel, men foretrekker nrk3 til barnetv, og har masse restriksjonar på tv-titting.

  SvarSlett
 9. Det gjør jeg også!! Haha!!
  Det går stort sett i nrk super her også, ja. Men kan få litt fnatt av Hopsideysi.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...