mandag

Nøstebarn

I dag prøvde jeg å overtale min mor til å kjøpe babyklær fra Nøstebarn. Jeg har blitt anbefalt klær derifra ettersom merinoulla de bruker ikke er kjemisk behandla, og tøyet er i tillegg kjent for ikke å klø (hvilket er det viktigste motargumentet i denne saken). Jeg mener at kjemikaliefritt tøy burde være det viktigste årsaken til å kjøpe Nøstebarn. Da forrige kid kom til verden, så fikk jeg anbefalt å vaske nytt barnetøy flere ganger før bruk fordi det sitter igjen så mye kjemikalier etter produksjon som kan forårsake kløe, irritasjon og etterhvert allergiske reaksjoner. Det resulterte i at jeg gikk for gjenbruk.

Seinere har jeg lært at en stor del av bomullsproduksjonen i verden er genmanipulert. Det rapporteres om bomullsarbeidere som får utslett og andre mystiske sjukdommer av å jobbe i genmanipulerte bomullsåkere. Så derfor tenkte jeg at Nøstebarn-plagg må være helt topp! Sauen er neppe genmanipulert, merinoulla er ikke kjemisk behandla OG 30% silke gjør tøyet enda mer behagelig. Det må jo være win-win på alle mulige måter!

Ingen jeg har snakka med så langt kan fortelle om kløe med Nøstebarn-tøy, snarere heller tvert i mot; ungene vil ikke ta av klærne fordi de er så behagelige. Og det er vel en slags logikk i det; det er umulig å selge produkter til den prisen, og med lovnader om god kvalitet og tilnærma null kløfaktor, uten at det faktisk stemmer. Det ville jo vært å skyte seg sjøl i foten.

Jeg teller også på knappene i forhold til tøybleier. Først og fremst fordi det er miljøvennlig. En kid produsere 2000 bleier i året, og ett tonn (!) totalt. I fjor blei det født litt over 60000 barn i Norge. Så da kan du jo regne ut avfallsmengden sjøl.

4 kommentarer:

 1. Nøstebarn er verdt hver eneste krone både for voksne og barn. Gå for tøybleier. Det er miljøvennlig og rimelig. Mye bedre for huden. Noen (som regel de som ikke har prøvd) mener det er ekkelt og mye jobb, men det er det faktisk ikke. Vaske annenhverdag og det tørker fort. I samme slengen: tøybind er genialt og har de samme fordelene. Det er absolutt ingen ulemper med tøyvarianter.

  SvarSlett
  Svar
  1. @anonym: Takk! Hva er ekkelt? Mener de ull er eklere enn HM-klær som er fulle av kjemikalier? Jeg skal prøve tøybleier, og håper jeg får det til!

   Slett
 2. Tøybleier er undervurdert og funker overraskende bra. Vi brukte Fuzzy Bunz som er en lommebleie. De har syntetisk materiale mot huden. Det var jeg i utgangspunktet veldig skeptisk til, men det gjør at huden holdes ganske tørr siden stoffet tørker sabla fort. Det gjorde at vi ikke brukte salve på ungen i det hele tatt (i motsetning til med papirbleie). Det jeg måtte gjøre var å lage nye innlegg av bambus som er høyabsorberende og svært miljøvennlig. Innleggene som fulgte med funka ikke optimalt. Innleggene kan lages av bambusfilt som du bestiller på nettet eller for eksempel handklær du får kjøpt på Princess. Handklærne blir veldig stive etter hvert, så filten er å foretrekke. Du kan finne bambusstoff her: http://www.verybaby.com/organic-fabrics/ . Og jeg har skrevet om innlegglaging her: http://fjepp.blogspot.no/2011/07/frste-innlegg-om-innlegg.html

  Noen kommuner gir støtte til tøybleier, og det trur jeg Grønn Hverdag har en oversikt over. Og hvis du vil ha bort bæsjeflekker/bæsj så funker gallesåpe (fås på helsekostbutikk) supert.

  Jeg syns tøybleier har funka supert.

  SvarSlett
  Svar
  1. @bøllemamma: Jeg skal prøve BumGenious, mange snakker veldig bra om dem. Også må jeg skaffe de bambusgreiene. Takk for linker! <3

   Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...