mandag

Da amerikanerne fjerta bomber

Tittei!
Da amerikanere og briter fjerta bomber under 2.verdenskrig så havna flere millioner av dem i Tyskland. Og flere av dem ligger strødd pent rundt omkring den dag i dag, udetonerte og bare venter på å bli oppdaga. Det er jo et lite mirakel i seg sjøl at ingen av de omlag 10.000 bombene som pynter landskapet har gått til himmels i etterkrigstida. De fant ei bombe midt i sentrum av Berlin i år, en fin russisk sak som bare lå der og ruga i påvente av å få lov til å vise seg fram. Ser lett for meg en gjeng japanesere kunne fått seg en pen flygetur med Nikonkameraet sitt hvis den bomba hadde fått det som den ville. 

Leste med litt skrekkblanda fryd på VG Nett at de hadde fått øye på en 1,8 tonn tung bombe i Koblenz. Den måtte de på en eller annen måte fiske opp fra elva Rhinen og sørge for at den ikke blåste av. Ser for meg at det ikke hadde sett helt pent ut etterpå. Flere tusen folk måtte evakueres og omtrent et like stort antall tjenestemenn måtte hjelpe til med evakueringa. Men er det ingen som lurer på hvordan i all verden greide britisk flyvåpen å frakte rundt på ei bombe på nesten to tonn?? Blir ikke det litt på samme måten som om ei flue skulle flaksa rundt med en tarantella? 

Heldigvis gikk detoneringa fint, og innbyggerne av Koblenz kan leve trygt ei tid til framover. Men så begynner vel tyskerne å bli godt rent på å få avliva gamle gufs fra fortida, så når en ny farlig tingest dukker opp så ser de vel på den med en viss tålmodig mine (og der dukka det opp et lite, morsomt ordspill gitt!) og tenker; 'Heisann, enda en!'. Jeg venter i spenning på neste bombe. 

Det er fint i Koblenz, både
med og uten bombe! Klikk på
kartet for å se!
There are thousand of bombs all around Germany from World War 2. One was discovered in Koblenz and weighed 2 tons. How on earth did the British air force manage to fly around with those??2 kommentarer:

  1. Jeg syns det er fasinerende at de ikke har funnet en så utrulig svær bombe før nå. Det er ei stund siden andre verdenskrig.

    SvarSlett
  2. En stund. Denne lå vel på bunnen av elva. Britene skulle tydeligvis sprenge vann.

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...