lørdag

Svibeltrøbbel

Dette svibelkrattet kjøpte jeg for noen dager siden. Ikke veit jeg hva slags veksthormon de går på, men i løpet av ett døgn så forvandla de seg fra søte, små løkknoller (med litt grønt på toppen)- til å bli et stort buskas like vindskeivt som Piza-tårnet. Målet var egentlig å ha buskaset på bordet sammen med ribba, men har innsett at det kan gi visse utfordringer. Blant annet kan det bli vanskelig å se hverandre over tretoppene, og jeg er heller ikke sikker på om de er giftfrie. Min erfaring er at hvite blomster som lukter godt (les liljekonvall) kan være skumle. Og ettersom svibler tydeligvis er i overkant frimodige, så kan jo noen av gjestene få en liten visitt på tallerkenen - og det igjen kan gi en interessant julekveld. Bare navnet på planta i seg sjøl tyder på at den har skumle hensikter.


Derfor er ny svibel kjøpt inn. Og denne er degradert til vinduskarmen. Og hele huset lukter svibel. Nice.In Norway it's a tradition to decorate the home for Christmas with hyacinth. Thise little green platns start out as small and cute corms, and suddenly the grow like Jack's beanpole. These four little fellows are also   lopsided as the the tower in Piza. I didn't know what to do about it, so I bought a new one for the Christmas table. 


8 kommentarer:

 1. Kan virke som du har vært for ivrig på vanninga og at de har stått for varmt. Jeg har hatt to stykker i vinduskarmen på kjøkkenet en uke, vanna bittelitt nå og da og de spratt ut i går først. Men jeg bare spekulerer her nå altså, har ikke grønne fingre.

  Finnes visst folk som er allergiske mot svibler og at det å pynte bordet med dem derfor var en uting. Jeg tar ikke stilling til dette spørsmålet, bare videreformidler hva jeg har hørt. :-)

  Ha en superduper heftig julefeiring med eller uten svibler på ribba.

  SvarSlett
 2. he he.. Ja, de kan være rimelig intense... ;) Jeg liker de best når de er i knopp og vanner de nesten ikke for å holde de mest mulig tilbake. Takk for alle gode hilsner i året som har gått <3 Jeg ønsker deg en riktig god jul! Kos deg og nyt noen late dager ;) Klem Gry

  SvarSlett
 3. Muligens kan de gå på radioaktivt nissetiss....

  SvarSlett
 4. Mine hyasinter vokser i ulik takt til tross for at de blir behandlet på helt lik måte - så du fant trolig et par som var veeeeldig ivrige etter å skape instant julestemning;-))

  God jul til deg og dine!

  SvarSlett
 5. @Elisabeth: Jeg vanner av prinsipp ikke planter, men mulig det har vært for varmt. Ellers takk for tips!!

  SvarSlett
 6. @Gry: Helt ville vettu. Makan!

  SvarSlett
 7. @Osloskånskan: Mistenker nissegjødsel.

  SvarSlett
 8. @Hege: Ivrige juleblomster. Hm.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...