fredag

A room with a view

Forrige helg var en hel bande fra BVS avgårde på seminartur til den gamle hansabyen Lübeck (les her) i Tyskland. Noe som alltid er veldig spennende med turer er hotellet, og denne gangen skulle vi ha hyre på inn på hotellet med det noe uheldige navnet "Mövenpick". Nå har jeg lært at en ikke skal dømme noen etter navnet, og med full viten om at det er en isprodusent som eier hotellet, så jeg likevel for meg isfontener og strøinteriør - nærmest som et hotell i Disneyland.

Sjøl om mine forventninger ikke akkurat slo til, så fikk ikke romkameraten min og jeg hotellets beste utsikt. En stor hvit stolpe med klare hentydninger til monstermaster i Hardanger prega utsynet.

Innvendig var hotellet trendy i den forstand at det hadde stripete vegg-til-vegg-tepper i korridorene med matchende farger på veggene. Jeg funderte på om dette kunne ha visse hentydninger til gammel kommunisttid, da jeg kom på at Lübeck ligger altfor langt vest for slike assosiasjoner.

Midt i hotellet var det en stor og hvit korketrekker-trapp. Den hadde også teppe på, og da kom jeg plutselig på at amerikanske interiørarkitekter må ha trådd til i sin beruselse for slike ting. Fordelen med trappa var at den var veldig brei, slik at det var fullt mulig å sjangle der uten å plage omgivelsene. For de som skulle ha behov for det. Det var forøvrig veldig kort avstand mellom trappetrinna, noe som gjorde at alle hotellets gjester fikk en noe trippete gange.

Jeg kom også over en rød stol med brokade fra en eller annen norsk bunad. Jeg rakk aldri å prøvesitte den, men jeg ber alle lesere om å legge merke til golvteppet under. Her har vi en kakafoni av mønstre. Litt utysk akkurat det der.


2 kommentarer:

  1. Glimrende mønsterkaos. Prøver de å få folk til å få migrene?

    SvarSlett
  2. Teorien er at utraderte stasimenn har det litt moro med turistene.

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...