lørdag

Irriterende Mad Men

Det er vanskelig å se en serie som Mad Men uten å bli eitrende irritert. Menn som har det ene utenomekteskaplige forhold etter det andre uten å blunke og blir rasende når andre menn ser på kona. Hvor avhengig karrierekvinnene er av å ligge seg oppover i systemet for å komme noe sted, og hvor kjedelige og ensomme liv kvinnene hjemme har. Og alt er så pertentlig på overflata. Litt sånn 1850 i England, bare med kortere skjørter og p-piller. MEN det er utrolig flotte klær, og på den tida var det virkelig lov for jentene å pynte seg med høge hæler, pene kjoler, neglelakk og leppestift. Dessuten er det jo en smule interessant å se hvordan ting fungerte den gangen - til tross for tilsynelatende høge, moralske standarder. 

Ellers har jeg en teori om at de fleste i skuespillerstaben i serien vil få lungekreft før eller seinere. De eneste som IKKE røyker i serien er barna. 

4 kommentarer:

 1. Den massive røykinga gjorde nesten at jeg følte det svi i øynene mens jeg så på, he he. Knall serie, men også utrolig irriterende med alle de dumme mennene og enda dummere damene. Og den siste episoden i den siste sesongen tar kaka. Snakk om å være dum igjen, Don Draper!

  SvarSlett
 2. Så rart at du også har begynt å se på Mad Men i sommer! Jeg så de tre første episodene en kveld, og ble så deprimert at jeg lurer på om jeg skal orke å se resten av serien. Er den verdt det? Jeg syntes det var uendelig irriterende med alt du nevner over, men i tillegg syntes jeg alkoholismen til Don Draper var veldig trist å se på (hvor mange drinker tok han seg i sin lille datters bursdagsselskap? Og så stakk han og gadd ikke en gang å hente kaka hennes!!). Jeg er klar over at serieskaperne selvfølgelig vil sette fokus på disse sidene av perioden - men vil jeg bli ytterligere deppa av å fortsette å se på, eller blir det bedre på noen som helst måte?

  SvarSlett
 3. @Elisabeth: Jeg er i sesong 1, og synes i grunnen Don gjør mange dumme ting NÅ. Lurer på hva som kan komme i sesong 4...?!

  SvarSlett
 4. @Ane: Det er få utsikter til forbedring. Jeg er i episode 11, og synes fremdeles alle mennene er idioter. Det som skjer er at en får vite om Dons barndom og oppvekst, som fungerer som en forklarende unnskyldning på alt de dumme tingene han gjør. Ellers fortsetter ting som før. Betty Draper går til psykolog for dårlige nerver, og psykologen snakker med Don om henne som hun er et barn. Og det er vel der noe av kimen til problemet ligger; kvinnene må balansere mellom å være hore og madonna, og at det er vanskelig å få respekt som et sjølstendig individ.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...