onsdag

Spis 5-retter på Forshem Gästgivargård. Kun lokale råvarer!!

Abbor, hvitløksmajones og potet.
Altså, jeg mener det er en bragd av seks voksne og fire barn, i alderen 0-6 år, å sittte tre timer til bords for å spise en 5-retters middag. Men en kan få til det utroligste med litt planlegging! Det er andre gangen jeg besøker Forshem i Sverige. En bitteliten plass ved østsida av Vätteren som var totalt ukjent før Jan Guillou skreiv triologien om Arn, og det satte i gang en forholdsvis pågående masseturisme til området generelt.

Forshem Gästgivargård baserer seg på å servere mat laga på lokale råverer, og i dag har de omtrent 100 lokale leverandører som forskyner dem med kjøtt, bær, sopp, grønnsaker, fisk m.m. En av forrettene under middagen vår var for eksempel Vätternabbor

And, fasan, rødlløk, kantarell og rødvinssaus.

Hovedretten var fugl; and og fasan. Anda var veldig mørk i kjøttet, så jeg var faktisk litt i tvil om det var noen lurerier på gang. At de hadde en elg liggende i fryseren eller no', og serverte den som and. Fasanen var lys i kjøttet. Har ikke spist det noen gang, og hadde bare en litterær tilnærming til dyret; gjennom boka Danny og fasanjakten. Et øyeblikk foreveksla jeg den med påfugl. Men det spørs vel om en spiser sånt i Sverige. Om i det hele tatt.


Det var mulig å kjøpe både vinpakke og mostpakke til alle rettene. Jeg må av helt naturlige årsaker styre unna det sterke, og gikk derfor for mosten. Og det var slettes ikke dumt! Fikk servert mye friskt drikke til maten, alt fra eplemust til hylleblomstmost til rabarbramost.

Området rundt Forshem er Sverige historiske vugge, så hvis en ikke bare vil base rundt i fornøyelsesparken i Skara, eller spise flott mat på resturant, så er det nok av kirker og andre bygg som kan besøkes for å lære mer om våre naboers nasjonale tilblivelse.

God tur!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...