onsdag

Sjokkbruddet?


Da Tom Cruise hoppa rundt i sofaen til Operah Winfrey, så hadde jeg veldig lite problemer med det. Barn hopper i sofaen. Mannen var oppover ørene forelska og blei til stadighet smaskende rundt på sine skjønne Katie Holmes. Det murra nok en liten anelse om at mannen kanskje var bipolar, eller hadde ADHD-variant, men det er mye bra folk med slike diagnoser.

Når Katie Holmes tok ut skilsmisse, så ler jeg litt av overskrifter i mediene som 'sjokkbruddet' og 'sjokkerende nyheter'. Ærlig talt, et samlivsbrudd i den bransjen kan knapt kalles sjokkerende og er heller dagligkost. Men det som er litt spesielt er at Holmes har tatt ut skilsmisse i New York og ikke California og søker full omsorgsrett for datteren Suri. Angivelig fordi hun ikke ønsker at dattera skal oppdras i scientologibevegelsen. Og da lurte jeg straks på; Hvorfor ikke det? Driver de med kvinneundertrykkelse og barnemishandling, liksom?

Etter noen runder rundt på nettet så fant jeg ut at scientologene ikke er all verden til felles med kristendommen, sjøl om de bruker betegnelsen 'kirke'. Mennesket er udødelig, åndelig vesen (ikke så ateisme å spore her, nei!) som har levd mange liv og kommer til å leve mange liv. Forholdsvis ufarlige enn så lenge med andre ord. Sannheten er subjektiv og er grunnleggende godt. Alt såre vel. Men så kommer det en litt rar greie; for alle pengesterke mennesker i organisasjonen (et bevis på å ha oppnådd sterk, personlig styrke), så kan en bli innlemma i en liten, hemmelig gruppe hvor en får del i historiene om den utenomjordiske diktatoren Xenu, som for mange millioner år sida regjerte over 76 planeter og sendte avgårde romvesener til jorda fordi det var overbefolkning på de andre planetene. Han blei etterhvert sperra inne i et fjell, hvor han da fremdeles sitter fast i et slags batteridrevet kraftfelt.

Ok. Det er ikke sikkert det er så mye bedre å tru at en fyr sto opp fra de døde for omtrent 2000 år sia, eller at Moses delte Rødehavet i to med en pinne. Men romvesener? Det virker som om noen har bestemt seg for å begynne å tru på Star Wars, liksom. Uansett, det ryktes om streng indoktrinering og hjernevask i scientologibevegelsen. Jeg kan skjønne at Katie Holmes løfter armene til kamp.

2 kommentarer:

  1. Ja, særlig sjokkerende var det vel ikke...Katie er avbilde på bloggen min i dag også forresten.

    SvarSlett
  2. @Elisabeth: Jeg trur et gjennomsnittlig Hollywood-ekteskap varer i fire år. Skal sjekke bloggen din for Katie. Liker henne sånn egentlig :)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...