mandag

Kirsebær-dafoutis

Dette er ei kake med et fransk opphav. Enkel å lage, enkel å spise i tillegg til at den smaker godt. Noen ganger serverer jeg den med vaniljesaus.

Du trenger 800 gram hermetiske kirskebær, 60 gr. hvetemjøl, 90 gr.sukker, 4 egg, 2 1/2 dl helmjølk og 25 gr. smelta smør.

Sett ovnen på 180 grader og smør ei kakeform. (Jeg bruker vanlig paiform). Skyll bæra og spre dem rundt i forma. Bland mjøl og sukker. Sleng opp i egg, mjølk og smør - sørg for å røre godt. Ha røra over bæra og steik i 30-35 minutter. Røra skal tøffe seg opp, og ese utover sine breddegrader under steiking. Men den tar seg fort sammen når den kommer ut i vanlig temperert klima.

Dryss gjerne over melis før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...