søndag

Are you karate kidding me?!

Endelig har Harald Zwart fått sitt kommersielle gjennombrudd. Fra å lage filmer om tønnete fotballsupportere i fra Fredrikstad, har han bevega seg over i kampsportens rekker - med celebriteter som Will Smith og Jackie Chan med på laget. Sjøl om jeg litt trøtt av glaserte Hollywood-produksjoner, så er det med respekt å melde at det er moro å se at en norsk regissør gjør seg bemerka på den hollywoodianske stjernehimmelen.

Det finnes jo allerede en Karate Kid-film, oger en tro blåkopi med kun eksteriørmessige forskjeller; utseende og stedsmessig. Jaden Smith er et sjokoladefarga sjarmtroll med rastafletter og talent for komikk som er annerledeshet som gavner filmen. I tillegg er handlinga lagt til Kina - kampsportkunsten hjemland.

Plottet er likt fra den forrige filmen; ung gutt som havner i trøbbel og etter mye om og men får privat opplæring av en mester (i dette tilfellet en vaktmester-Chan) for å være med i ei turnering. Dre er ufokusert og ukonsentrert elev i starten, men blir etterhvert riktig flink. I tillegg finner han en farsfigur i sin lærermester, mens lærermesteren finner en sønnefigur - og dermed blir de to et emosjonelt yin yang der de lærer hverandre å kjenne gjennom å trenesloss.

Spenningskurven når sitt desiderte høgdepunkt mot slutten der eleven kommer til finalen og skal møte sin ypperste plageånd. Etter ei rekke skitne triks overvinner han sin erkefiende, og plutselig er ikke de slemme så fryktelig slemme lenger der de hyller vinneren og hans mester med både kampsport-bukking og overekkelse av vinnerpokalen.  

Det beste med hele filmen er samspillet mellom Chan og Smith Jr. Det dårligste er at filmen heter Karakte Kid når kampsporten som utføres er Kung Fu.

Se traileren her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...