mandag

Råtten nok for folk flest

26.juni forvilla nesodden Harald Thune seg til Dingsrud for å spille på Råtastock 2010. Samme kvelden forvilla en (ex-)rømsjing seg opp på det samme fortet for å delta på festlighetene. Mine Råtastock-opplevelser er ytterst fåtallig, men med litt gromsete Finstadbru-øl og en formgod Thune gav det kvelden et fortreffelig preg.

Råtastock er et telt-prosjekt i god, gammel dugnadsånd. Stoler, bord og noen sofaer settes opp inne i teltet og ei scene til artisten i "sideskipet" til venstre. Scena er såpass stor at den gir danseplass for de som er urolige i kroppen. Til venstre her har jeg funnet min plass i teltet, helt innerst og i sofan med Thamar. Før bandet er på plass er det muligheter for å få grilla seg en kjøttbit da dugnadskomiteen holder grill og grillkull.

I 2004 blei ordet "dugnad" kåra til Norges nasjonalord gjennom språkprogrammet "Typisk norsk" på NRK. 12 primus motorer har år etter år fått på plass alt som trengs av stort og smått for å kunne få arrangementet opp på beina. Hvis ikke det går under definisjonen "felles utført og ulønna arbeid av betydning for felleskapet" (def. Wikipedia), så veit ikke jeg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...