fredag

Lure deg til å være født herDet er noe hjerteskjærende over å se ni år gamle Verona sitte i en søppelhaug et sted i Bosnia og fortelle på flytende norsk at hun savner klassen sin, hjemstedet sitt og vennene sine. Norske myndigheter fant ut etter ti år at det beste for henne og familien var nettopp dette; å sitte i en søppelhaug langt unna alle trygge nettverk. Nå har riktignok myndighetene våre sendt hjem barn i lengre tid, uten at pressen har brydd seg nevneverdig om det - men det betyr jo ikke at praksisen er helt håpløs av den grunn. 


Når Norge deltar i krigshandlinger ut utlandet, så tenker jeg at det bare skulle mangle at vi ikke tar i mot flyktningstrømmene som oppstår som et resultat av det. Det er liksom greit å krige litt her og der, sånn litt uskyldig på annen jord, men konsekvensene er vi ikke spesielt interessert i. Og konsekvenser  av krigshandlinger er flyktninger. Hvor mange av oss flykta ikke til Sverige under 2.verdenskrig? 


At framtida er usikker for Verona og familien er ikke spesielt vanskelig å forstå. De har begge en serbisk og en kroatisk forelder, altså standard gift-med-fienden-problematikk. Norske jenter som gifta seg med tyske soldater under eller etter krigen måtte faktisk forlate landet. Jeg bare påminner.


Heldigvis har pressen kommet på banen, og det var jammen på tide. Sjefsredaktør i Dagsavisen, Arne Strand, lover at avisen skal ri politikerne som ei landeplage med asylbarna, og det er bra. Jeg håper Grete Faremo får mange søvnløse netter framover. 


Les også: 
Ok. Det er kanskje litt snålt at Jonas Gahr Støre får sitte, mens Lysbakken måtte rusle. Jeg prøvde å gi Lysebakken for noen velmenende råd noen uker tilbake. Men det kan jo tenkes flere kunne trenge dem? Les mer her! 
Litt lokale artigheter. Aurskog-Høland har greid å legge et industrifelt som nærmeste nabo til en barneskole. Og nå skal det bygges et digert varelager der. Sånt blir det bråk av! Les mer i denne linken! 
Hups. En litt uvøren KrFU-politiker gitt ut og sa at abort ikke var bra sjøl ved voldtekt. Da blir det jo bråk. Les mer om den vågale politikeren her! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...