fredag

Mine beste tips til Audun Lysbakken

Uæh! I går var det nye runder med rabalder i jenteforsvar-saken. Først var Kåre Willoch ute og proklamerte at Kirsti Bergstø er ubrukelige som statssekretær og derfor bør avsettes raskest mulig. Deretter gikk tidligere RV-politiker Aslak Sira Myhre ut og sa at denne saken har gått over til å handle om hvor god en er til å håndtere mediene. Og da har han forsåvidt rett i, men hvis en ikke håndterer dem - så får du mediene etter deg. Og det kan være riktig så ubehagelig, for de kan grave fram mail, sms og gudene veit hva som framstiller Bergstø som enda mer ubrukelige og Lysbakken som enda mer falsk ydmyk. Så her er mine beste tips til Audun Lysbakken:


 1. Det er viktig å være troverdig når en legger seg flat. Ikke vent til at statsministeren forteller deg at du  skal være det. Sånt blir avslørt.
 2. Det er viktig å møte mediene gang på gang, ikke bare på en pressekonferanse som skal oppklare alt. Ved ikke å være tilgjengelig, eller ved å gå i hi (som jeg faktisk lurer på om både Bergstø og Lysbakken har gjort), så får mediene mer vann på mølla og kommer til å fortsette gravinga. Det ville de kanskje gjort uansett, men taushet oser definitivt store ugler i mosen. 
 3. Hvorfor har ikke Bergstø vært tilstede når det har storma som verst? Lysbakken sier at han vil ikke dytte statsekretærene sin foran seg, men burde de ikke i det minste stått skulder ved skulder i en slik mediestorm? Det må være ensomt for Lysbakken der han er nå. 
 4. Gi dine statssekretærer kurs i god etikk og tips om at det er alltid lurt å høre på staben. De har vært i bransjen lenge og kjenner spillet. Det er ikke god etisk praksis å favorisere sine egne slik tilfellet har vært her. 
 5. Vær lur når du skal velge dine statssekretærer. Jeg veit ikke hvor lekkasjen har vært i denne saken, men det virker ikke som om informasjonen har vanskelig med å finne veien ut til mediene. Hva kan være årsaken til det? 
Les også:


2 kommentarer:

 1. Jeg kjenner jeg blir litt lei av disse politikerne jeg... alle partiene har utskudd som har mer eller mindre okkupert media i det siste.... AP, frp og venstre har sine horkunder og voldtektsmenn... SV har penger flyvende rundt til et ukjent antall særfordelinger. Høyre har Erna som blir trua på livet av Krekar og SP har Ola Borten Moen...
  Jeg mistenker mer enn bare ugler i mosen og skjeletter i skapene...
  vi kommer til å trenge mase desinfeksjonsmiddel og gassmasker alle mann om allt skittentøyet kommer fram på en gang...

  SvarSlett
  Svar
  1. Garantert noen flere ulumskheter! Men nå tok Lysbakken sin hatt, så får vi se hva som skjer.

   Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...