søndag

Flått og godt!

Hvert år går jeg sommeren i møte med en oppfatning om at i år er det min tur til å bli bitt av flått og dermed går den den sikre død i møte. Flåtten invaderer dette landstrakte land, og det tryggeste er i grunnen å holde seg innendørs - sjøl om du ikke skal være for trygg der heller, beistet kan nemlig dukke opp i senga di, også.

Derfor var det en utrolig lettelse å lese i Vårt Land (som forøvrig er ei avis med avisbeina planta fornuftig nede på bakken) at det er ingen grunn til panikk, jeg kommer ikke til å dø av flåttebitt i år heller. Det er i grunnen nesten ingen som dør av flott sammenligna med trafikkulykker, så hvorfor går da nordmenn og er engstelig for denne hvite, dog ekle, blodsugende skapningen? Vi er da ikke redd for mygg? (I enkelte land bør alle med sunn fornuft og en dose vett være redd for mygg da den dreper tusenvis av mennesker hvert år). Jeg trur det henger sammen med aviser også må selges om sommeren, og hva er da ikke mer lett tilgjenglig et kryp som ikke akkurat appelerer til morstinstinktet (og som faktisk et par stk. unektelig har dødd av opp gjennom årene) som passende sommerlektyre?

Når det er sagt, så vil jeg oppfordre alle til å utvise en viss skepsis til å kjøre bil i sommerhalvåret. En stor prosentandel av bilulykkene skjer i disse tider. Fest beltene.


2 kommentarer:

  1. katta mi har flått og den er stor kan han dø av det?

    SvarSlett
    Svar
    1. @anonym: Ta den bort og ring dyrlege.

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...