torsdag

Wiki speaks

'Jeg er sjokkert over at spionasje
på FN-ansatte avsløres, sjøl om det er
min egen spionasje.'
Mens kulda har invadert livet mitt (og jeg i min stille protest mot Vårherre sitter inne med lua på), så er det også flere som har hatt sine protestaksjoner mot overmakta denne uka. Det jeg sitter og lurer på er når Julian Assenge dukker opp som en død utgave av arten, eller plutselig forsvinner fra jordas overflate etter alle avsløringene. Etter hva jeg har forstått så er det et par statsledere som har ham øverst på blokka - og nå er han også etterlyst av interpool. Ikke forstår jeg hvordan en kan rømme fra en hel verden, men jeg blir faktisk litt skremt av dokumentene som har blitt publisert fordi de viser hva som foregår bak den glaserte fasaden utad. Hadde jeg vært Hillary Clinton, så hadde jeg opplevd det som litt pinlig å bli avslørt for å spionere på FN-ansatte. Tenk om jeg skulle spionert på mine kollegaer? Men det virker ikke helt til at det er tilfelle hos utenriksministern; istedenfor er det massive motangrep på det inntrufne og Hillary hevder at avsløringene er et 'angrep på USAs utenrikspolitikk'. Og det har jo Hillary helt rett i, men spørsmålet er jo hvilken karakter denne utenrikspolitikken da faktisk har og har hatt. Det som forundrer meg er det faktum at de sjokkeres over at de blir avslørt, og stadig er i vantro over at noen tar seg friheter uten å høre med dem først. Men det er ubehagelig å bli tatt med buksene nede, spesielt i denne kulda som rår om dagen.

Jeg skulle forøvrig gjerne hatt litt hjelp av Wikileaks til å lekke noen dokumenter hos forsikringsselskapet mitt. Der trur jeg det er mye å hente og hadde vært til min store fordel.

9 kommentarer:

 1. Pinlige hemmeligheter. Hadde ikke likt å være han Assenger nå, nei. Er nok en del som jakter på ham så hadde jeg vært ham, hadde jeg vært redd.

  SvarSlett
 2. HEI! Så fint at du fant meg for da fant jeg deg :)

  Ha en super kveld hva du enn måtte gjøre, jeg skal kose meg med bloggen din :)

  klemklem :)

  SvarSlett
 3. Jeg kan gjemme Assanger i kjeller'n! Der er det ingen som finner'n-

  SvarSlett
 4. Han är angelägen att ”avslöja” andras smutstvätt, men vågar inte visa sin egen smutstvätt…

  SvarSlett
 5. Bloggen din tar ikke alt så fryktelig alvorlig, derfor er det en fryd å lese den. Stakkars mann han blir jaget av hele verden, men siden jeg alltid har funnet ham litt ekkel og litt skummel, er jeg glad han er borte vekk. Han virker rett og slett littegranne gal på meg og derfor ville jeg aldri gjømt han i kjellern'n min. Og herreminhatt jeg glemte forresten, jeg har ikke noe kjeller for tiden jeg.

  SvarSlett
 6. Skittentøy er alltid ei utfordring, enten det er små, sure sokker eller store, møkkete bukser! Men det betyr jo at det IKKE skal vaskes med Blenda hvitt

  SvarSlett
 7. Takk skal du ha anonym 17.22! En kan ikke være så alvorlig hele tida, da blir en jo skraklete i hue.

  Du har rett i at han ser litt skummel ut. Litt som en halv-lillebror til Michael Jackson, liksom. Og Jackson hadde vel også snevet av galskap i kroppen. Han er visstnok hacker, kanskje Lisbeth Salander kjente ham? *hihi*

  SvarSlett
 8. Er ikke vanskelig å tenke David mot Goliat i en slik sak. Får bare håpe at David overlever alle utfordringer denne gang også.

  SvarSlett
 9. Goliat er nok ikke så fornøyd med at hemmeligheter lekker ut på den måten. Samtidig er kanskje ikke dagens journalister flinke nok/villige nok til å grave fram ting, så det kan godt hende at vi trenger disse folka.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...