tirsdag

Brede bordstabler

Det er kanskje i noe seineste laget å legge ut ei oppskrift på bordstabler etter juleaften, men dette er den eneste kakesorten jeg fikk halt i land dette året. Jeg skal ikke skryte på meg å være en eminent småkakebaker, men oppskrifta er av god og gammel sort (noe som alltid gjør bakst straks mer interssant) i tillegg til at bordstabler er en topp tre-favoritt på småkakelista mi:

  1. Smultering
  2. Goro
  3. Bordstabel
  4. Pepperkake
  5. Kransekake
  6. Fattigmann
  7. Brune pinner
  8. Sirupsnipper
  9. Krumkake
  10. Kokosmakron
Disse bordstablene har forøvrig blitt godkjent av erfarne kakespisere i familien samt fintsmakende venninner. Jeg måtte gjøre noen justeringer underveis ettersom fyllet blei i første omgang altfor flytende.
Fyllet blei litt tynt første gangen.
Trikset da er å ha i mer malte
mandler.
Ingredienser: 2 eggeplommer, 1 ss kremfløte, 120 gr sukker, 250 gr hvetemjøl, 250 gr smør. Til fyllet trenger du 2 eggehviter, 120 gr melis og 250 gr skolda og malte mandler. Ovn: 175 grader i ca. ti minutter.


Endelig resultat. Jeg hadde ikke takkete rulle, så gikk
løs på deigen med pizza slicer. Man tager hva man haver.

Gjør sånn her: Visp eggplomme, fløte og sukker og tilsett mjøl og smør vekselsvis. Elt deigen godt og hiv den inn i kjøleskapet en time eller to. Fyllet lages ved å vispe eggehviter stive med melis. Ha i mandla.

Kjevle deigen til den er ca. 2 mm tjukk og ha på fyllet. Etterhvert som deigen  blir varmere så blir den vanskeligere å få løs fra bordet, så anbefaler å bruke en kniv med tynt blad for å skave den av...


..og slik skulle de egentlig sett ut.
Men hvem bryr seg om det?Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...