torsdag

Sofasitternes valgønsker


Sofasittere har på VG Nett fått lov til å ytre seg om hvorfor de ikke stemte under valget, og det finnes selvfølgelig uttallige årsaker (som jeg ikke ante kunne være årsak en gang..) til å holde seg hjemme. Det merkelige er jo at det tar omtrent like lang tid å koble seg på en pc, surfe rundt på VG og få lagt inn en lang kommentar som det ville vært å putte et par stemmesedler i en konvolutt. Ett av argumentene er rett og slett at det er for tungvint å ta seg til valglokalet, og at det burde være muligheter for å stemme via internett, slik at en kan stemme SAMTIDIG som en kommenterer at valg er kjipt. 

Ellers er helt plausible årsaker; 1.) en gidder ikke 2.) været var dårlig 3.) sosial angst. 4 kommentarer:

 1. Jeg fatter ikke at folk ikke stemmer jeg... Vi er så bortskjemte her til lands at alle stemmer teller... ikke en eneste stemme blir makulert fordi en eller annen dust ikke liker at folk stemmer på noen andre annen han selv.
  Folk sier at "min stemme teller ikke uansett" men hva om alle tenkte sånn? da ville jo ingen stemt og vi ville fått totalt anarki...
  Min mening er at du kan ikke klage på busser, biler, veier, skoler, matpriser, NAV eller sosialen hvis du ikke stemmer...

  SvarSlett
 2. Nettopp. De burde få et par år i Nord-Korea.

  SvarSlett
 3. Tenk å irritere seg i månedsvis at man ikke kan stemme på nettet...
  Det er jo noe høytidelig over å gå inn i det avlukket og stemme, men hadde vært interessant å se om nettmulighet hadde ført til høyere deltakelse.

  I flere kommuner rundt omkring fintelles det fordi det skiller en skarve stemme for en avgjørelse den ene eller andre veien, så argumentet om "min stemme teller ikke" stemmer i alle fall ikke i kommunevalg.

  SvarSlett
 4. Godt poeng! YouTube-generasjonen.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...