onsdag

Middelmådige Charlie Sheen


Noen som husker denne karen? Det har vært mye ståhei med dop, kvinnelige gudinner og kvass kritikk mot eget produksjonsselskap langt framme i mediebildet. I disse dager twitrer han med underholdende kommentarer og har snekra sammen et show om ingenting som han turnerer med. Verden har tydeligvis latt seg sjokkere, men av en eller annen grunn er mannen populær. Fire millioner følgere på twitter og utsolgte billetter er bevisene for at imøtekommer noe. Men hva? 

Charlie Sheen en middelmådighet 
Jeg har aldri syntes at Sheen har vært noe mer enn en middelmådighet i forhold til skuespillerfaget. De få gangene jeg har sett 'Two and a half men' på tv-skjermen så har jeg ikke dratt på smilebåndet en eneste gang, hvilket er et stort paradoks når serien skal fungere som en sitcom. Dette er en robot på speed med kun sans nese for det salgbare. 

Meningsløs berømmelse 
Det Charlie Sheen har gjort er muligens kontroversielt, men også en reaksjon på at han har jobba i en bransje der talent og dyktighet er underordna kvaliteter, mens berømmelsen er det overordna målet. Som 'American Psycho'-forfatter Bret Easton Ellis skriver i en artikkel,  så forherliges berømmelsen til den blir slutt blir meningsløs. Og for å imøtekomme alt dette meningsløse har Sheen tatt et nyp i stussen på post- imperiets dannelse og kalt sin egen tv-serie for søppel. Og veldig mange ser ut til å sette pris på ærligheten hans, at han sier ting som de faktisk er uten å dra skammens slør over som et klamt teppe. Åpenhet er normen, og Sheens evne til faktisk å gi blaffen i hva alle andre tenker og mener om ham er langt mer beundringsverdig enn noen av de rollene han har hatt. 

Lady Gaga og James Franco 
Ellis drar fram Lady Gaga og James Franco (han som fikk tidenes Oscar-kritikk i fjor etter innsatsen som vert sammen med Anne Hathaway) som to andre som faktisk bryter normen uten å ta videre hensyn til hva andre mener om dem. Gaga gjennom sine utallige påfunn på og utenfor scenen og James Franco med dårlig skjult respekt for den helliggjorte Oscar-utdelinga nærmest gjorde narr av den med dårlige vitser og ikke godt planlagte morsomheter. 

At Sheen er så populær er kanskje et uttrykk for at vi ønsker mer ekthet og mindre falske idealer. Det han egentlig gjør er å si at 'Ja, livet mitt suger, men det er det livet jeg faktisk lever'. Deal with it or not. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...