tirsdag

Ha landet for oss sjøl

Etter to blogginnlegg om Maria Amelie og flere titalls kommentarer, så blir jeg litt flau over å være nordmann. Vi bor i verdens rikeste land, og veit forsvinnende lite om hva som foregår ute i verden. Så lenge vi kan reise på charterferie til Spania for å spise brunost, så er vi stråelende fornøyde. Oppmerksomheta sirker rundt vår egen akse, vår egen loslitte navle, som ei doven og sløv flue. Ingen må kunne finne på å forstyrre summinga vår for vi skal ha landet for oss sjøl.

Debatten på bloggen min har i stor grad handla om at Maria Amelie må bare satt på et fly til Moskva, og så er problemet løst og vi kan fortsette å leve våre trivielle hverdag . Ute av syne, ute av sinn - og ingen moralske betenkeligheter. Men hvordan har det seg da at et flertall av landene i EU ville gitt henne oppholdstillatelse for lengst? Kan det være at vi har rare regler her til lands? Dette betyr også at de som hyler høgest om at hun har brutt loven, ville dermed ha hylt annerledes (eller ikke hylt i hele tatt..) hvis lovene hadde vært i samsvar med Europa ellers. Det er litt morsomt å tenke på.

Jeg har lita tru på at Maria Amelie, som 12-åring, satt sammen med foreldra sine et sted i Kaukasus og konspirerte om Norge som et land for kriminell virksomhet. En slik tanke er jo bare rar. Jeg trur heller ikke folk gidder å leve flere tiår som papirløs flyktning, eller nedråtna i et kirkeasyl for den saks skyld, uten at det er en reell trussel bak det valget. Så bra er ikke Norge ass.


21 kommentarer:

 1. Denne saken er blåst ut av alle proporsjoner. Nordmenn er et meget ignorant folkeslag. Det har blandt annet skjedd en revolusjon i Tunisia, men en "ulovlig innvandrer" og vekta til Therese Johaug er viktigere.

  SvarSlett
 2. Vektnyheter om kjendiser er langt viktigere enn en revolusjon i et land ingen kan plassere på kartet, helt klart. Hehe. Saka er nok blåst opp, ja. Men kanskje det var på tide? Maria Amelie er ikke den eneste papirløse flyktningen har til lands.

  SvarSlett
 3. Personlig er jeg uenig i at "det var på tide". Da jeg var liten kjøpte far min Dagbladet hver dag, nå vil han ikke ta i den avisa med en tang engang. Jeg savner internasjonale nyheter og spørrende, gravende journalistikk! Takk for at du svarte på innlegget mitt.

  SvarSlett
 4. Spissformuleringer og litt piss i pennen kan være bra så lenge man treffer. Her peiser du såpass i vei at det blir skivebom. Nordmenn følger gjerne godt med og er reflekterte, men at vi som alle land har en del tullinger er vel ingen bombe. At vi derimot også har mange som tilsynelatende elsker å skamme seg over hjemlandet sitt er dog noe mer uvanlig. Det blir også litt for dumt å kritisere hva den aller mest tabloide media skriver om. Les heller Aftenposten enn Dagbladet, og på tv-nyhetene er det plenty om revolusjonen i Tunisia.

  Ameliesaken er kjempemorsom fordi alle sosialistene som mener vi skal leve i en grå folkemasse uten å ta individ-ordet (fyskammeseg) i sin munn nå roper høyest etter indivudell behandling. Eh.. Joa.

  Hennes foreldre burde faktisk ta sin del av ansvaret, og burde tatt henne med seg og dratt når de fikk avslaget for syv år siden. Det er verre med de som har bodd her en del år med flere små barn, fått jobb, får småbarna inn i skolen, integrerer seg i nærmiljøet og så blir sendt ut. De får nesten bli litt søtere, hvitere og skrive en bok de også så de får litt mediaoppmerksomhet.

  SvarSlett
 5. Det er flere som etterlyser gravende journalistikk, faktisk.. Julian Assange. Wikileaks har fått til mer her på noen få måneder enn et samla journalistkorps har greid over flere år. Du har definitivt et poeng, og Dagbladet går i grøfta å lage tårevåte reportasjer. Samtidig trur jeg dette vekker empatien, og sist jeg sjekka så er det også viktig. Uten den mister vi oss sjøl.

  SvarSlett
 6. Full støtte til Jens og Ap i denne saken. Det må være en likhet for loven. Lar vi henne bli, vil tusenvis av doplangere fra den 3. verden kunne forlange det samme.

  SvarSlett
 7. Selvfølgelig er det mange nordmenn som følger med og er oppegående, jeg tar bare i bruk et litterært virkemiddel som kalles overdrivelse. Godt mulig at bloggere er mer utsatt for flere sure oppstøt (jmf. Voe)enn andre, men det er nå ofte disse som legger igjen en kommentar eller to - og er også de jeg sikter til.

  Når det er sagt, så burde sikkert foreldrene til Maria Amelie reist tilbake da de fikk avslaget. Men hvorfor gjorde de ikke det? Hva er så gjevt med å være papirløs flyktnig i år etter år?

  SvarSlett
 8. Det må da være en grunn til at de foretrekker å være papirløse i et fremmed land, enn å bo i sitt eget hjemland? Men dette har ikke kommet så tydelig frem (for min del). Det er vel bedre å papirløs og la barnet ditt få utdanning, enn å være fattig? Men igjen: hva vet vi om hva de flyktet fra

  SvarSlett
 9. Av kristen nestekjærlighet og evnen til å ta andres perspektiv, finner jeg all grunn til å støtte at Marie A skal få bli. På en annen side tror jeg ikke på urettferdighet, har desverre kjent mennesker i lignende situasjoner som empatiløst er sendt brått ut av Norge etter mange års ulovlig opphold. Det er mange av dem, en jeg kjente returnerte til ett land hvor han riktignok var utenfor livsfare. Samtidig er han av ett folkeslag som blir diskriminert i hjemlandet, resulterer i at arbeidsgivere enkelte ganger ikke lønner han. Litt av ett liv. Jeg stemmer for å endre hele asylpolitikkens gang, men det er ikke løsningen å ta hensyn til denne ene, også bare gå videre. Skjønner ikke folk det? Rettferdighet er viktig i en rettsstat, uten det blir det diktatoriske elementer. Enkelte bestemmer at noen har mer verdi enn andre, hitler tendenser det. MAria er ikke mer eller mindre verdt enn de andre. Det må folk skjønne snart.

  SvarSlett
 10. Send ut kjerringfaen, og alle andre ulovlige kriminelle avskum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SvarSlett
 11. slutt å la følelsene styre.
  hva ser Norsk lov

  Send hun ut

  SvarSlett
 12. Jeg syns selvførgelig synd på jenta jeg også, men vi kan ikke la våres følser ta overhånd i denne saken!

  Ulovlig er ulovlig, samme hvis du heter Maria eller Ali. Uansett hvis du har en "mestergrad" eller ikke, uansett hvis du er hvitt eller brun.

  Hvis Maria for bli, setter det en vendepunkt for alle papirløse innvandringers søknader. Hvis Maria skal få bli, må disse sakene også bli sett på. Mange av dem har vært her like lenge som henne men ikke skrytet over det!

  Vi kan ikke la Norge bli ett "free for all" land, har oppvokst i USA og vet veldig godt hva fri flyt av innvandringer gjør. (Mexico border osv.)

  Det blir døden for Norge og hennes folk!

  SvarSlett
 13. For en gangs skyld viser Jens at han har ryggrad og ikke lar seg påvirke av hylekoret og ikke minst SV og alle deres følelser og føleri,og følger LOVEN slik den er,og ikke lar enkelttilfeller få styre avgjørelser,bare fordi hun har skrevet en bok og ikke minst all oppmerksomheten fra Media rundt saken hennes:)

  Bravo Jens,i dette tilfellet har du handlet og oppført deg som en ekte Frepper,som ikke lar følelsene få ta overhånd og diktere avgjørelsene ens slik Sosialistene som oftest lar dem gjøre.

  Det er tross alt pga.INNVANDRINGSPOLITIKKEN at så mange AP-velgere har gått over til Fremskrittspartiet,så hvis AP ønsker disse velgerne tilbake,eller i hvert fall så mange som mulig av dem,så er det bare å fortsette slik som Jens og AP har gjort i Amelie-saken,ved å IKKE la seg rokke ved alt føleriet og ved å STÅ FAST i avgjørelsen om å sende henne ut,og ALLE papirløse som henne og liknende saker,for ellers sender Norge ett farlig signal til omverdenen om at det bare er å komme seg innenfor grensene våre,og holde seg skjult lenge nok,så får de automatisk oppholdstillatelse med tiden,og slik kan det bare IKKE være,vi MÅ VERNE om landet vårt og rikdommen VÅR,det er IKKE,og jeg gjentar: Det er IKKE VÅR OPPGAVE å fø på resten av verden,noe JEG og Freppere fint kan leve med,så bare håper resten følger vårt eksempel også:)

  SEND AMELIE OG ALLE PAPIRLØSE UT AV LANDET:)

  SvarSlett
 14. Jeg mener absolutt hun skal få bli. Vi blåser det stort opp, kanskje til noe mye større enn som det egentlig og hos noen høres det tragisk nok ut som hun er verre enn som noen versting. Det var bedre å rette det krigeriske blikket mot folk som vitterlig er uønsket her. Det er fullt mulig å skjære igjennom i dette uten å måtte generelisere det.

  "Likhet for loven" (legg merke til punkt 6):

  " Formildende :
  1. Dårlige venner
  2. alkoholiserte eller dopete foreldre
  3 misbrukt som barn
  4. mobbet på skolen
  5. Lærte kriminalitet i fengslet
  6. rabatt ved tilståelse
  7. drapsdommer for overlagte drap fra 12 år ved henrettelse (gjengdrap) til 21 års forvaring.

  osv osv osv osv osv osv…

  Hvor blir det av likheten i denne saken da? Hun har vel også rettigheter hon, eller er det vikingesværdet på veggen som teller mest?

  Jeg tror dette er bare en jente som trots alt har vokst opp her og tenker norsk og som ønsker et helt vanlig liv som alle andre her i landet. Ikke så mye hokus pokus i det.

  SvarSlett
 15. Jeg foreslår Karianne, siden du mener hun skal bli, at du gir fra deg statsborgerskapet ditt til henne, og flytter til Russland. Så har du vært snill og grei.

  SvarSlett
 16. ""Lar vi henne bli, vil tusenvis av doplangere fra den 3. verden kunne forlange det samme.""

  Shit. Mange norske dopbrukere som etterspør tusenvis av doplangere tydeligvis.

  SvarSlett
 17. fælt sirkus rundt denne dama. hun drar ut, får arbeidstillatelse, kommer tilbake igjen. same as last year, miss sophie. verden går sin gang og universet er atter i vater.

  forøvrig enig med min kompanjong i anonymitet som skriver følgende:

  "Jeg savner internasjonale nyheter og spørrende, gravende journalistikk!"

  (verdt å nevne her at mye rundt denne saken er intet unntak. først og fremst har det vært total bommert ifht antall politifolk til stede, og mediene fungerer som mikrofonstativ for den småblærete "kjæresten" hennes)

  SvarSlett
 18. Aller først; Det er veldig moro å se at så mange er engasjert på bloggen, og klarer å være engasjert på en konstruktiv måte! Til anonym 15.18: Kan du la være å banne på bloggen? Det liker jeg ikke. Til orientering.

  SvarSlett
 19. At mennesker flytter fra fattigdom er jo noe som alltid har foregått, vi holdt jo på samme måte på 1800-tallet. Men dette handler kanskje mer om hva slags praksis vi har, den er ikke spesiell verdig den vi har i dag. Og kanskje løsninga ligger i ei lovendring, slik at vi korresponderer bedre med resten av Europa. Som sagt tidligere; Hun og andre papirløse flyktninger ville fått opphold i et flertall av EU-landene. Det er et paradoks.

  SvarSlett
 20. Til FrP-entusiasten; Partiet står for mye bra politikk, men vi er faktisk helt avhengig av arbeidsinnvandring for at hjula skal gå rundt på denne sukkertoppen.

  SvarSlett
 21. Til anonym fra USA: USA har jo innvandring som plattform for sin stat gjennom århundrer med kolonisering, arbeidsinnvandring osv. I Norge er dette et forholdsvis 'nytt' fenomen. Men hva med alle disse som kommer papirløse? Jeg kan aldri tru at alle disse er lykkejegere.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...