Etter å ha lansert teorien forrige uke om at jeg har høgt kolestrol, har det stadig kommet henvendelser i forhold til min egen helse. Men for meg er det ganske enkel matematikk at to onkler, en pappa og en bestefar med hjerteinfarkt/kolestrol gir meg noe dårligere odds en kanskje mange andre. Nå er det overhode ikke sikkert at jeg kommer til å ende mine dager som hjertepasient, vi har også leddgikt og plattfothet i familien. Men etter to hjerteoperasjoner i nær familie på kort tid, så det var det to tanker som slo ned i skallen på meg samtidig her forrige dagen:
1.) det er ikke hyokondersk å sjekke kolestrolet i ung alder
2.) jeg bør definitivt trimme mer
Etter å ha kasta kantinematen på døra, og etter mange år tatt den tradisjonelle matpakka inn igjen i varmen, så kom jeg over en rykende fersk artikkel om hva som er sunt pr. dags dato. I følge Helsedirektoratets så er det sunt 1.) å spise grønnsaker 2.) å spise fisk. Nå er vel ikke de to påstandene det mest oppsiktvekkende på kostholdsfronten, men det jeg lurer på er for eksempel hvordan te og honning ligger an i dette landskapet? Kan en få høgt (eller lavt) kolestrol av det?
Tweet
Bare spør Linda, ho kan alt om høyt kolestrol og kolestrol diett.
SvarSlettLinda? Diett? Hun er sjølerklært matvrak.
SvarSlettDet er ikke hypokonderisk å sjekke kolesterolet! Eller kanskje jeg bare synes det fordi jeg har sjekket det selv? Med mor og to bestemødre med høyt kolesterol syntes jeg det bare var logisk. ;)
SvarSlettDa er vi to hyokonderiske kolestroliske unghester!
SvarSlett