mandag

Ingen fjällrev

Det er en underlig følelse å oppsøke vinteren når våren for lengst har kommet til østlandet. Jeg har sett årets første hestehov og rødruss - og kjenner at det er deilig å  være ferdig med den hardeste vinteren i manns minne. Likevel var det snø, ski og svenskewiener som ble helgas fokus da jeg i lag med en bedre halvdel dro avgårde på event i helga. Fjällnäs er et hotell og konferansesenter rett over innsida av svenskegrensa ved Røros - og tanken bak driften av stedet er at man er på besøk i naturen. Det er i seg selv en god filosofi, det er bare at å besøke snøen midtveis i april produserer følelser i opposisjon. Turen fikk en noe trang start da Eyjafjallajökull på Island gulpet ut lava, aske og røyk - og hindret all flytrafikk. Vi ble stappet inn i en minibuss og humpet oppover Østerdalen i all vår prakt. Noe stivbente hoppet jeg ut av bussen noen timer senere, i høyhælte støvletter og skjørt, klar for nye opplevelser.  

Selve Fjällnäs var et idyllisk sted plassert ved vannkanten, med en god resturant, fine rom og et bra spa-tilbud. Vi fikk muligheten til å prøvekjøre hundespann med erfarne folk - og med klodens galeste hunder. Jeg vil anbefale alle forskere å se nærmere på fenomenet ADHD blant denne hundekjørerraser. Når de ikke fikk lov til å trekke rundt på sleden, så enten hoppet eller bjeffet de - eller helst begge deler samtidig.
Arbeidsmiljøet for de som driver med disse hundene kan ikke ha vært spesielt bra.

 "Løpe, løpe, løpe...."

Kluss i rekkene da en fotgjenger kom spaserende forbi med sine to firbente kompiser. Våre hunder skjønte da ingenting og stilte seg på kryss og tvers rundt omkring på isen

Klengete hunder med en tanke i hode; å komme seg avgårde fortest mulig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...