mandag

Joggepinner på løssnø og skare

Det er en sterk overdrivelse å påstå at jeg synes det morsomt å gå på langrenn. Min medfødte ski ble fort tatt av etter fødselen - og jeg har levd et fullverdig liv uten dem i etterkant. Under helgas utflukt i Sverige sto langrennstur på programmet - en aktivitet forbundet med sunn skepsis i mitt hode. Derfor brukte jeg god tid på å finne riktig solbrille i forkant for å være sikker på å kompensere med kule briller mot dårlig teknikk. Alternativene var piloten eller sportslig - og sportsbrilla gikk av med seieren da den beskytter øynene mot UV-stråler.

Etter å ha gått rett opp i ei mil, med vind og blest hylende rundt øra - så var det med tungt hjerte å innrømme at formen kunne vært betraktlig bedre, at teknikken var helt fraværende og at forholdene særledes vanskelig å håndtere. Derfor var det en stor lettelse å bli henta med snøskuter rett før målgang - ettersom gnagsårene truet nede i skiskoa.

(Ovenfor her er snøindianeren Bjørn Harald, klar for å fysisk fostring i fjellheimen. Turens kuleste lueeier.)

Hjemturen ble en konstant kamp med naturen da den bød på flere uforutsette utfordringer. Joggepinnene var smørt med klister, og var en god løsning for bakglatte ski på turen oppover, men gav desto hardere muskelarbeid nedover da skare og løssnø lå lagvis nedover traseen. Det resulterte i både gange, intensiv ploging, rompeaking og flere tryn på hjemturen. Tidevis lå det nordmenn strødd nedover bakkene med staver og ski pekende i alle himmelretninger.


Det gjaldt å unngå å treffe noe hardt på hjemturen. Veiviserpinnene var en konstant trussel.


Svenske fjell på sitt aller beste.Slik blir man seende ut etter at fjellet har herjet med en. Godt skisesongen er over for denne gang.

6 kommentarer:

 1. Hahahahaha, jeg ler meg i hjel! Dette hadde du så godt av, så.

  SvarSlett
 2. Morsom historie, Karianne. Du skriver godt!

  SvarSlett
 3. Hei Karianne, og tusen takk for hyggelig samvær og skitur i helga.
  Du savner support, og det skal du få av meg. Både form, teknikk og sprudlende entusiasme var delvis fraværende hos meg også. Turen opp målt i grad av slitsomhet, var for undertegnede 7-8 på en skala til 10. Du var slettes ikke alene:-) Ønsker deg og dine en fantastisk vår og sommer!!!

  Bjørn Harald

  SvarSlett
 4. Jeg takker for all støtte og hyggelige kommentarer på innlegget. Og ja - våren har kommet i all sin fullkommenhet her på Østlandet, Bjørn Harald!

  SvarSlett
 5. Hei og takk for sist. Ler meg skakk når du skriver om skituren på lørdag.Nesten så jeg trur det er meg du skriv om. Men en hyggelig kveld ble det da med god musikk og en god Cosmo! Så satser vi på storbytur neste gang. Kos deg med våren!

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...