søndag

Bare masse, fine tips!


'The teacher said I should learn to think
 for myself.
I think I'll stay home tomorrow.'
Mange la igjen kommentarer på blogginnlegget mitt om slakt eller hyllest i forhold til studier. Etter ymse erfaringer er alltid respons et tveegga sverd, og derfor går jeg alltid og tripper noen dager når jeg veit at tilbakemeldinga ligger klar. Det er som når en skal hoppe fra 7-meteren for første gang med en vannvitttig (hehe, ordspill) høgdeskrekk hengende over seg. Men nå har jeg lest responsen, og den besto av nyttige tips, ergo; slik tilbakemeldinger skal være.


Hei

Du trenger ikke ha med didaktikkdel.
Her er notatene jeg gjorde mens jeg leste utkastet:
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm (litt usikker på hva veileder mener med denne setninga..? Tar gjerne i mot kreative forslag her. Hehe.)

Flott tittel, men du trenger en mer forklarende undertittel. Se på det når teksten er ferdigskrevet.
Jepp! Check, det sto allerede oppført på lista mi.

 
s.1 Problemstilling. Kanskje litt for generell denne oppgaven,og du må formulere deg mer spørrende. Idenne oppgaven vil jeg.. undersøke en av flere mulige årsaker ...

Få inn flere henvisninger hele veien, videre flere avsnitt for å tydeliggjøre overganger. Jeg leste ei masteravhandling forrige dagen om fantasylitteratur og oppdaga at en helst ikke skal ha en tenkt tanke sjøl, men skal henvise overalt. Litt slitsom praksis, men ok.

Savner noen få bakgrunnsord om historiske Dracula. EasyPeasy.

Mer om melodrama når du introduserer, to -tre linjer pluss henvising EasyPeasy

Få generelt inn litt introduserende forklaringer når du introduserer nye navn eller skifter tema. Dette er jo utkast, men jeg sier det likevel, du er litt for innforstått i framstillingsformen. Eksempel, du må presentere Bøgenes -tid, sjanger o.l., du må ikke skrive innforstått om Jacob og Edward, men skrive for en leser som ikke vet hvem det.

Min konklusjon er at dette er fullt overkommelig og at den pedagogiske kompetansen er av god kvalitet hos veileder.

8 kommentarer:

 1. Det der så jo riktig bra ut. Veldig informativt og veiledende. Disse høye pedagoger bør virkelig praktiseredet de selv preker.
  Bøgenes? hvor kommer den inn?

  SvarSlett
 2. Evi o' store Bøgenes som skreiv romantiske ungdomsromaner om stor kjærlighet. Det avsnittet er ikke helt ferdig utarbeida enda, men det jeg skal fram til er at hadde stor kjærlighet vært den eneste grunnen til at folk leser 'Twilight', så hadde romanene til Bøgenes holdt i massevis i dag. Så det må være noe 'mer' med vampyrlitteraturen enn bare melodrama og romantiske drømmer.

  SvarSlett
 3. Det lyder som en rigtig fornuftig respons du har fået og også som en rigtig spændende opgave, som du skriver:)
  Kender du Anna Karlskov Skyggebjerg, der har skrevet afhandling og bøger på dansk om fantastisk litteratur?

  SvarSlett
 4. Det var den Bøgenes ja. Må innrømme at jeg også har lest noen bøker av henne...før jeg kastet meg på Margit Sandemo i en alder av 13.
  Det er "BØ-faktoren" som frister. I tillegg til de klassiske tankene i forhold til vampyrer og evighet, ungdom (hører sjeldent om gamle vampyrer)kommer "BØ-faktoren". De er skumle, farlige og vi kvinner liker ideen om å være gud. Vi har blitt flasket opp med ideen om at når bare prinsen møter den rette så blir han din....(beauty and the beast) Men etterhvert blir gamle "prince charming" (du må bare lese fabler) litt for tam. Han må byttes ut med noe tøffere - en større utfordring. Det være seg vampyr, varulv, bikere, monstere osv. Her kommer smaken inn i bildet... en vampyr er jo fortsatt i en vakker innpakning selv om den er dødelig... og i Twilight er de joo også tannløse... Grenser mot nasty, men er fortsatt pyntelig og innenfor trygge rammer

  SvarSlett
 5. Haha!! Jeg skal introdusere veileder for 'bø!'-faktoren!! Det trur jeg kan bli riktig så bra. Fablene bør jeg lese, ja. Æsops?? 'Vampire Diaries' har veldig mye bø-faktor, forresten. En merkelig blanding av skrekk, såpe, melodrama og fantasy.

  Kanskje vampyrene er så pop fordi alle jenter går rundt med en drøm om å temme en villstyring?

  SvarSlett
 6. Hej igen :) Jeg tror ikke, at man kan finde afhandlingen på nettet, men den fås i bogform her:http://www.ruforlag.dk/Visning-af-titel.244.0.html?&cHash=8d623d43f6&ean=9788778673091
  Måske kan man finde enkelte artikler.
  Det er slet heller ikke sikkert, at det er relevant. Kom bare lige til at tænke på hende, da hun er en af "de store" når det drejer sig om forskning i fantastisk litteratur i Danmark :)

  SvarSlett
 7. Er redd det er mange jenter som tror de kan forandre en mann, ja.... desverre.
  Ikke Æsops, men vertigo... de er tegneserier. Du som leser Nemi burde ha vært borti dem... ikke vampyr akkurat, men gøye!!!
  Vurderer sterkt å kaste meg på vampire diaries-bøkene (det er ganske mange av dem)Bok 11 i true blood serien blir nemlig sluppet i USA i mai og da tar det en evighet før den kommer hit desverre - alt for lenge å vente. Må ha noe å lese i mellomtiden.

  SvarSlett
 8. Hehe!! Nå må det snart komme en ny vampyr på markedet snart, ellers går du tom for lesestoff!

  Ah, jeg går 5 på-fabel hver gang du snakker om det. Den tråden har vi jo hatt oppe før! Spørs vel ikke om det er en del jenter som må gjøre seg noen bitre erfaringer med menn, gitt.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...