onsdag

I bit a pillow

Altså, jeg veit ikke hva som er smertegrensa for dere lesere når det gjelder vampyrer, men jeg har bare ting å fortelle!! Det foregår mye på vampyrfronten om dagen, og så fort jeg var ferdig med 'Twilight' - så har jeg vikla meg inn i ny litteratur (og film) bestående av 'True Blood' og 'Vampire Diaries'. Men det er ikke nok med det, i tillegg har jeg valgt å skrive vampyrartikkel på studiet. Hvis jeg sitter forsmådd i en halvdunkel krok med litt store hjørnetenner en gang i sommer, så veit dere at dette har gått til hue på meg.

Den siste boka i serien om Bella og Edward følger det samme mønsteret som tidligere; masse rabalder, storslagen kjærlighet og happy ending. Ei rimelig heftig fødselsscene blir interessant å se hvordan de løser på film, i boka er det den et eneste stort kaos med Rosalie som plutselig vil spise Bella midtveis og Jacob som planlegger å drepe Edward for å sette unge på henne. Som den gode og moralske vampyren Edward er, så gir han til slutt Bella frelse ved å gi henne gifta slik at hun får det evige livet.

Melodramaet står sterkere enn noen gang, og høgdepunktet mot slutten har en litt irriterende variant bestående av en mental og 'usynlig' kamp mellom Cullen og Volturi. Personlig hadde jeg nok satt større pris på om de hadde kjeppjaga Volturi til Bloksberg og at det hadde blitt en skikkelig slosskamp ut av det. Ikke at Stephenie Meyer er kjent for at blodspruten står i alle retninger, men litt fists hadde ikke gjort noe.

Ellers er det en fortreffelig kommentar i starten av boka som må behørig kommenteres. Bella tigger til seg sex med Edward før hun skal sjøl omformes. I Meyers univers er det forbundet med en stor helserisiko, men til tross - de gjennomfører. Men ikke helt uten blåmerker, noe som får vampyren til å sitte fjetra natta lang og knaske løs på ei pute fordi han har påført henne dem. Trur jeg skal benytte samme metode når jeg har gjort noe jeg angrer på. Anger management på høgt nivå.

5 kommentarer:

 1. Jeg synes det har blitt litt vel mye vampyr oppstyr den siste tiden. Jeg leste Twilight bøkene før filmene kom. Jeg liker veldig godt den serien:) Jeg synes ikke noe om vampire diaries bøkene men elsker tv-serien:) True Blood synes jeg er helt ok som tv-serie, ikke av det beste men går an. Har lest bare de to første bøkene i bok-serien:) Jeg må si at etter Twilight er vampire academy min favoritt vampyr bok-serie:) Det finnes mange flere vampyr serier men jeg har ikke orket å lese mer om vampyrer he he xP For meg holder det med vampyrer for en stund:) Vampire Academy anbefales å lese forresten, hvis du ikke allerede har lest den serien:)

  SvarSlett
 2. Jeg må si at True Blood biter mer... hi hi. Og den biter aller best på engelsk. Den norske oversettelsen er litt tam i forhold fordi den mangler the "southern way".Jeg vet hvor du får kjøpt tenner..... Go for it girl!

  SvarSlett
 3. English bites!! Må ha tenner. Og linser. Planlegger noe stort.

  SvarSlett
 4. Får jeg være med? Har tenner, mangler bare linsene. Har strengt tatt kjole også. Sånn gammeldags sak.

  SvarSlett
 5. Jo!! Bruker vi ikke å ha en sånn sommerlunsj på jobben i juni en gang? Grilling og greier? Hvis vi 'the vampire three' på bvs stiller med svarte kjoler, tenner og linser den dagen så burde vi få litt oppmerksomhet eller? Har så lyst. Har så lyst.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...