onsdag

Hengehue-roser

I helga kom jeg hjem med en struttende rosebukett som takk for trofast serveringstjeneste (les her). Nå har jeg ikke spesielt grønne fingre, men jeg har forstått at det er viktig å snitte rosene samt ta av de nederste bladene. Men i går blei jeg overrumpla av de hang med hue allerede etter 2 DAGER. Hva i all verden skal jeg med roser som ikke greier å stå oppreist? Som et febrilsk gjenopplivingsforsøk så bytta jeg vase og vann - og satte de i vinuskarmen. Men i dag henger de enda mer. Typisk.

5 kommentarer:

 1. Det kan være at de har fått for mye direkte sollys på seg og dermed blitt for varme eller at de har stått på et varmt sted, eks. i nærheten av en ovn. Et annet alternativ er at kvaliteten på rosene var dårlig i utgangspunktet, kvaliteten har en tendens til å variere mye. Med roser er anbefalingen å gi dem et godt skråsnitt med en skikkelig skarp kniv (gjerne en tapetkniv) og sette dem i godt varmt vann (det varmeste du får fra springen) i en nyvasket vase. Du har også helt rett i at de nederste bladene bør tas av. Hvis de begynner å henge med hodet etter få dager, bør du snitte dem på nytt, surre buketten inn i stramt avispapir slik at du tvinger rosene opp med hode og sette dem i kokvarmt vann et kjølig sted. Mester Grønn har begynt å si at roser skal settes i kaldt vann, men det er visst noe resten av blomsterbransjen ler av.

  Hilsen tidligere "samboer" på 238 :)

  SvarSlett
 2. Takk for koselig kommentar på bloggen min. Ny fjes piffer opp hverdagen.

  Noen roser bare er sånn, tror jeg;) Av og til vil de ingenting og andre står fine i ukesvis.

  SvarSlett
 3. hmmm...hørtes veldig kjent ut! Alt med blomster på har en tendens til å avgå med en tidlig død hos meg!:)
  Men kanskje var du bare uheldig, og rosene var av dårlig kvalitet!
  Ha en fin kveld!:)

  SvarSlett
 4. Dette har skjedd med meg også noen ganger, uten at jeg egentlig vet hvorfor. Jeg har fått gode råd om å dyppe endene i kokende vann rett etter snitting..kanskje det kan hjelpe? (har aldri prøvd det selv..)

  SvarSlett
 5. Hyggelig å se deg her tidligere 238-sambo *stort smil* Nå har jeg gitt opp rosene for denne gangen, men det er ikke sikkert at vannet var varmt nok. Ellers trur jeg kvalitet er et ok stikkord i denne sammenheng, disse hadde faktisk 5-dagers garanti. Wohoo, det hjalp ikke stort.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...