søndag

Mye Ap-sex om dagen


Visste du at Ingebrigsten har fått sin egen hashtag på Twitter? Den heter 'Rogergate', og det kommenteres over en lav sko der inne. Og det som er litt merkelig er at veldig mange tar Ingebrigstens parti fordi saken har kommet opp som et resultat av et politisk spill. Jeg mener at generelt sett så skal ikke menn på nærmere 40 ha altfor mye sex med jenter på 17 år. Spesielt ikke menn i maktposisjoner. Ja, hun var over den seksuelle lavalderen, men det er noe med maktforholdet som lukter råtten fisk her. Det er ikke først og fremst alderen som er viktig, men aldersforskjellen. Hun var fremdeles tenåring da forholdet fant sted, og han en godt voksen mann som burde tenkt seg veldig godt om før han innleda forholdet. Noe han ikke har gjort, tydeligvis. 

Elin Ørjasæter har kommentert saken som en 'drittpakke' fordi det er åtte år siden forholdet fant sted og at dette egentlig handler om å karre til seg viktige maktposisjoner og få Ingebrigsten ut av den politiske manesjen. Men her er det to baller som skal håndteres samtidig; Ingebrigsten har hatt et hemmelig forhold til en tenåring. Det at forholdet er hemmelig er et dårlig tegn. Hadde forholdet vært åpent, så hadde det også vært gjennomsiktig. Mest sannsynlig ville ikke Ingebrigsten at noen skulle vite om det ettersom han den gang, som nå, visste at det ville blitt kraftig kritisert og det ville blitt satt spørsmålstegn ved hans vurderingsevne. På den annen side er det litt mystisk at denne saken kommer fram akkurat nå. Det er en merkverdig god timing her, som peker i retning av et internt politisk spill og kampen om posisjoner og verv. 

Ingebrigsten har trukket seg fra alle politiske verv. Han har innrømmet forholdet og sagt at han både skjemmes, angrer og opplever situasjonen som ubehagelig. På den annen side er det først når at forholdet blir avslørt at skammen og angeren kommer. Menneskenaturen fornekter seg ikke. 

Les også: post signature

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...