søndag

Aubergine med mozarella


Jeg har jamra fælt over hvor vanskelig det er å like aubergine. Og det er konsistensen som virkelig ikke er tiltalende, jeg har så langt ikke funnet ei eneste oppskrift som kan gi en matrett med spiselig aubergine. Men så blei jeg kontakta av bloggeren Goodness and Grit (klikk på linken for en nærmere kikk) som kunne skryte på seg at fritert aubergine og rattatatouilli var veldig gode (og smakfulle) måter å tilberede aubergine på. 

Og rett før helga gikk jeg i gang med å teste ut godsakene for å se om det kunne hjelpe på min egen aubergineskepsis. Nå har jeg riktignok fått flere tips, og disse skal testes ut etterhvert. Så bare følg med aubergineoppdateringer på denne bloggen!

Dette er hva du trenger: 
2 egg, mjølk, brødsmuler, tomatsaus (jeg brukte ferdigvare, italiensk Barilla. Funka fint!), aubergine, mozarellaost (ikke sånn bløt) og olje til fritering (jeg brukte raps, men trur kanskje oliven er best). 

Ovn: 350 grader

Ettersom det kan være vanskelig å oppdrive brødsmuler, så gikk jeg for en kreativ variant som fungerte veldig bra. Jeg tok skorper, hamra løs på dem med kjevle og blanda med hvetemjøl. Så gjelder det å finne store nok auberginer. På Rema 1000 hadde de noen veldig puslete utgaver av varianten, og da blir det liksom veldig smått. Så gå for store og fine auberginer! Uansett, disse må skjæres opp i skiver. Noen liker skivene tjukke, andre liker dem tynne - så her må du bare prøve deg fram. Jeg blei fornøyd med tynne skiver og kommer nok til å gå for samme tjukkelse neste gang. Visp sammen to klunker mjølk og to egg. Trikset er at du skal dyppe først aubergineskiva i eggeblandinga og deretter i brødsmuleblandinga, før alt går i panna. Olja der må være rykende varm, slik at auberginen blir fritert. Lurt tips kan være å slenge oppi ei brødsmule for å se den freser til. Gjør den det, så er alt ok!

Fres alle skivene på begge sider, før du lar dem hvile litt. Når alle skivene har vært gjennom oljebadet, så starter andre del. Ha tomatsaus og revet mozarella på alle skivene. Nå kan du velge å stable dem i høgda, slik at det blir aubergine - saus - mozarella i lag på lag. Jeg gjorde ikke det, og steika alle skivene utover på et brett (NB! Bruk steikepapir, å smøre brettet resulterer bare i at skivene setter seg dønn fast og du får et helsikes problem med å få dem løs. Snakker erfaring.) Som en liten ekstra smakstilsetter så dryssa jeg på litt oregano før alt gikk i ovnene. Steikes i 15-30 minutter alt etter hvor mørk du ønsker osten skal være. 

Les også:

2 kommentarer:

  1. Jeg elsker aubergine - eller eggplante som jeg av og til sier. Veldig godt tips å fritere og griljere og ha på ost. Mmm....

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det fungerte veldig fint! Jeg er ikke noe glad i konsistensen, så måtte finne på noe annet..

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...