fredag

Torleif Trå

Det har lenge vært en tanke i huet mitt at den beste humoren finnes på bygda. Under årets 17.mai-feiring på Rømskog gjorde Torleif Trå fra Gressvik utenfor Fredrikstad entre med sin ballongsykkel, høyvannsolabukser og reklamerefleks på sykkelstyret for et skrattende publikum - og beviste at humoren lever i beste velgående inne i de djupe skoger.

Bjørnar Holmedal, skikkelsens opphavsmann, har laga en karakter som i enfoldighetens tegn er en kontrast til alle som har blitt slått over ende av den proffe sykkelbølgen i Norge. En slags Otto Jespersens "Birger" - som i sin naivitet og forundring observerer hva som skjer, men som likevel er fornøyd med seg selv og sine egne løsninger. Hva er poenget med å bruke penger på dyre sykkelbriller når en kan bruke pappas sveisebrille?

Det beste av alt er at dette er uskyldig humor - som blant annet Hege Schøyen har vært med på å dyrke fram i norsk sammenheng. Denne humoren spiller på overdrivelse, stereotyper, morsomt kroppspråk, gode poenger og ikke minst; en herlig dialekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...