torsdag

Psykopatene er ikke på Facebook?

Dette er noe av det rareste jeg har lest på lenge. Undersøkelser viser at flere og flere arbeidsgivere mener det er mistenkelig hvis noen ikke har Facebook-profil. Og når hiver flere psykologer seg på samme tankegangen. Den britiske avisa Daily Mail  hadde en artikkel ute på mandag hvor stadig flere mener at social networking er en viktig indikator på at en er normal.

Bakgrunnen for påstandene er en artikkel i det tyske magasinet Der Taggspiegel, hvor de noe frisk påstår at alle uten en Facebook-profil kan være potensielle massemordere. Både Anders Behring Breivig og amerikanske James Holmes er begge massedrapsmenn uten Facebook-profiler.

Nå fantes det vel massedrapsmenn før sosiale medier gjorde sitt inntog. Jeg trudde forøvrig arbeidsgivere stort sett syntes at Facebook er en tidstyv som gjør at vi blir ineffektive og late. Dessuten er det vel slik at det finnes en haug med psykopater på Facebook, også?? Eller? Og alle psykopater er vel heller ikke potensielle drapsmenn. Sjøl om de har en del andre ugreie sider.


James Holmes


4 kommentarer:

 1. Huff da! Jeg er en av de få som ikke er på facebook, men jeg må innrømme at tanken på at jeg er psykopat aldri har slått meg... Kjenner også (noen få) andre som ikke er der. Tror ikke de er psykopater heller.
  Min begrunnelse for IKKE å være der, er at jeg tror det vil ta for mye tid (er litt nysgjerrig av meg :-)
  Men nå må jeg vel vurdere å melde meg inn...

  SvarSlett
  Svar
  1. @bjørg: Sosiale medier er i ferd med å få mye makt. Noen ganger savner jeg å skrive brev.

   Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...