torsdag

Norgesgull i brattwurst

Egentlig synes jeg det er litt teit at en del mat som selges i Norge er kopier av mat fra andre land. Serranoskinke for eksempel. Hvorfor lager vi det i Norge når de er bare hundre ganger bedre på det i Spania? Kan vi ikke heller speke elg og tiur?

Det samme gjelder denne brattwurstpølsa. Kom over den på Coop Extra på Bjørkelangen, hvor den reklamerer så flott for å ha oppnådd gull i NM. Antar at det da gjelder i brattwurstlaging? Ser vel ikke helt for meg at det er den største konkurransen.

Pølsa var kjøttfull med mye smak kumin (karve?). Denne tyske pølsa er jo skikkelig pølse, ikke en sånn gummipinne som fås kjøpt på ulike bensinstasjoner. Men hvorfor lage bleike kopier? Hva med å tråkke til med noe kreativt? Slik som kokken Max Ivan Lindkjølen har gjort med Eidskogpølsa. Det er et konsept jeg virkelig liker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...