Når en kjøper økologisk ferskvare, så funker det ikke å stappe den i kjøleskapet og tru at den holder seg like fin i en måned. Da gjelder det å være smart og få brukt opp innen forholdsvis kort tid. Og det er jo en gang sånn det skal være; mat SKAL råtne!
Jeg fiska med meg to blomkålhuer i starten av forrige uke på den lokale Coopen. Og nå var tida inne for å bruke den! Bestemte meg kjapt for å lage blomkålsuppe i går kveld, men ville helst ha ei basissuppe slik at jeg kunne fryse den ned og heller putte spennende ting oppi den seinere.
Til fire porsjoner trengs følgende: 1 blomkålhue, 1 løk, 1 purre og 5 del vann.
Gjør sånn: Del blomkål i buketter og skjær løk og purreløk i strimler. Varm opp olje i kasserolle og brun. Jeg hadde ikke purre, så da funker det helt fint med litt ekstra løk. Når løken og blomkålen er mjuk, så har du i vann. Her kan du selvfølgelig bruke buljong, men hvis du ikke får tak i økologisk - så er det like greit å øs være. Mye rart i disse buljongene.
Kok alt mørt og hell i blender. Salte of pepre. Bland til du får ei jevn suppe!
Forslag til tilbehør: Stekt flesk, karrystekte reker, kokte grønnsaker.
Hakka valnøtter og ost på er og godt :)
SvarSlett@bøllemamma: takk for tips! Valnøtt er en fin kilde til omega 3 :) alternativ til fisk!
SvarSlett