mandag

Knask eller knep?For noen år tilbake så greide jeg knapt å huske på Halloween den 31.oktober. Det kom som jul på kjerringa da det plutselig sto en utkledd unge på trappa mi og ville ha godis i en plastikkpose. Den stakkaren fikk ikke med seg mer enn et grønt eple og ei frossen bolle. 

Nå har handelsstanden fått noen flere år på seg, det er flere billige kinakostymer å finne i butikkene (hørte jeg Nille?) og stadig flere lager gresskar å spore opp. Og i år har jeg for første gang ordna meg en godteribolle, så det betyr vel at dette er for alvor er i ferd med å bli en slags tradisjon. Og jeg tenker i mitt stille sinn at da har noen greid å lage en pengemaskin ut av dette også. Det er vel ikke helt uten grunn at det er denne tradisjonen som blir plukka opp fra USA, og ikke Thanksgiving?

Sjøl om jeg har lite til overs for en pådytta tradisjon fra USA, så har jeg vært en anelse slu i godishandlinga. Det er ikke akkurat den fjongeste godisen som har vært i bollen, akkurat. Her har de fått engelsk konfekt fra Euroshopper.


A few years ago I didn't even rememeber that Halloween was on October 31st. Suddenly a kid was at my door with a plastic bag, demanding candy. I gave him a green apple and a frozen Norwegian bun.
This year was the first year I bought candy specific for this occation, and even though I think this tradition is rather silly because we have imported it from USA and is only a product of the wishes of a tradingclass. But I was rather sly in my candy shopping; I bought English confectionary . 

2 kommentarer:

  1. Utspekulert å velge voksengodis du kan kose deg med sjøl. Jeg var like utspekulert og handla ekkelt godis på Nille, i tilfelle vi ikke gikk tom. Da ville jeg ikke falle for fristelsen og tømme bollen sjøl. Men vi hadde akkurat nok, gitt.

    Og spm. ditt under her; Jeg blei en kontorrotte! En markedsfører med papirer fra BI.

    SvarSlett
  2. Hehe! Voksengodis for meg er Anthon Berg-sjokolade og Troika. Med kaffe til. *namis* Og Nille har veldig mye ekkelt godis, ja. Nesten ikke spiselig. Det jeg stussa over var at det var veldig mange store unger utpå. Type ungdomsskolen. Godteri har høg status mao.

    Kontorrotte er en hederstittel!

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...