fredag

Pepsi eller Cola?



I dag fant jeg den perfekte anledning til å gå  til brusautomaten for å kjøpe en Coca Cola; ei undervisningsøkt om reklame. Nå er riktignok ikke jeg den største brusentusiasten, men halve moroa handler faktisk om ha ei unnskyldning til å kunne putte penger på en automat og få noe i retur! 

Det som var litt interessant var at da jeg spurte i to klasser om hvilken Coca Cola-reklame de husker best, så var svaret skummelt entydig; julereklamen. Et genialt konsept fra Coca Cola Company der de gir mottakeren den beste julevibben med kirkeklokker, flott julemusikk og en rød trailer med juletrebelysning . I tillegg så drikker verdenssymbolet for kos og hygge, nissen, Coca Cola. Sikkert derfor han er så rund. 



Etter at undervisningsøkta var over, så kom jeg til å tenke på hvilken reklame jeg sjøl  forbinder med Colas argeste konkurrent på brusmarkedet; Pepsi. Og kom fram til at det må være 'We will rock you'-damene Beyonce, Pink og Britney med sine heftig gladiatorpåkledninger og et klappevillig publikum som digger at dem synger og rister på stussen. Så der Coca Cola satser på en gosselig julenisse med en rød trailer, så går Pepsi for halvnakne, tøffe damer på energitrip i Colosseum. 

Men når alt kommer til alt, så handler jo dette om hvilken brus som faktisk smaker best. Og mitt spørsmål er derfor følgende; Hvilken av dem er DIN favoritt?




Today I had an excuse to buy a Coca Cola from the school's soda machine. The lesson was about comercial, and I had decided to work with this brand. I asked the students which comercial they remembered best, and all of them said the one with Santa Claus. 


Coca Cola's toughest competitor is Pepsi and after my lesson had ended, I got to think of which comercial I remember best of this brand. And my conclusion was the gladiator comercial with Pink, Britney and Beyonce singing 'We will rock you'. Where Coca Cola goes for a chubby man with a white beard, Pepsi puts three half-naked celebs in the midst of Colosseum and makes them sing. 


So, which soda is your favourite? 









11 kommentarer:

 1. Coca Cola, men det må værepå glassflaske!

  SvarSlett
 2. Jeg foretrekker TAB.

  Ellers er jeg enig i at mange forkjølelser blir nok definert til å være influensa, - av menn.

  SvarSlett
 3. Jeg elsker dessverre brus, men holdt meg i mange år unna coladrikker helt til plutselig en dag... Liker cola zero best, den er minst søt. Kjenner noen som testa pHen på cola, vanlig hadde lavest pH, light litt høyere, og zero aller høyest.

  SvarSlett
 4. Finnes ikke tvil: PEPSI ( men må jo være max da, den vanlige smaker dritt ). Jeg er jo avhengig da! :-) Sees i morra i hope!
  Anne - Elin

  SvarSlett
 5. Jeg er jo helt avhengig av Pepsi Max, men den Coca julereklamen er nok den som sitter best i hukommelsen. Irriterer meg egentlig litt over den hvert år. Hva har cola med jul å gjøre liksom? Og så tar jeg meg selv i å gå å synge på den.He he.

  SvarSlett
 6. @Britt: De sier plastikken setter smak. Kan ikke si at jeg merker det, men det ser mer sofistikert ut med glassflaske, synes jeg. Det teller jo også litt!

  SvarSlett
 7. @Åshild: Ah.. TAB har jeg ikke en gang nevnt her. Er det Coca Cola Company..? Ellers har vi jo også den berømmelig RC Cola. Hehe.

  SvarSlett
 8. @Anne-Elin og Pia: Pepsi Max har jeg skjønt er veldig godt, ja. Kjenner mange som sier akkurat det! The Pepsi Generation.

  SvarSlett
 9. @Elisabeth: 'Holidays are coming...Holidays are coming. Always Coca Cola!'. Hehe.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...