tirsdag

Den nyeste moten

Dagbladet hadde en sak i dag på dette med at de store motehusene inviterer barna inn til å være med på modellmoroa. Nå er det vel ikke akkurat en hemmelighet at den kvinnelige motekroppen har lenge vært av det androgyne slaget, inspirert av homofile designere som foretrekker langbeinte og tynne (magre?) jentemodeller med veldig flatt puppestell og knokkeltilstander. Kanskje barn er en slags forlengelse av dette? 


Trykk på fotoet for
å lese artikkelen 
Jeg etterlyser atter en gang mindre hud og sunnere kropper. Og at barn skal holdes langt unna den voksne modellbransjen. Det som er interessant er at modelldamene da jeg vokste opp, med Cindy og Claudia som flaggskip i front (hvilke modeller i dag er kun kjent på fornavnet??) var de virkelige supermodellene, også bokstavelig talt. De hadde pupper, lår og rompe - og var rett og slett mye dame i tillegg til å være opptatt av helse, trening og kosthold. Og menn kjørte av veien i fleng når de så plakatene for H&M langs veiene fordi de så ekstremt bra ut. (Jeg forstår mennene veldig godt akkurat her.)


Mye dame 

Dette med mindre hud er også et poeng. På bildet øverst ser du January Jones med en flott kropp i en flott kjole, men hun dytter faktisk puppene sine inn i øret på 10-åringen Kiernan Shipka, altså jenta som spiller datteren hennes i tv-serien 'Mad Men'. Skal egentlig voksne holde på sånn?? 


Les også: Aulies twitterier om idealkroppen

There was an article in the Norwegian newspaper 'Dagbøadet' that focused on using children as adult models in campaign. It is generally known that gay designers prefer skinny models with an androgyn look, and perhaps this invitation to include children into this branch of the model industry is an extension to that?


When I grew up the real supermodels were healthy and Norwegian men drove off the roads because of the posters. They were HOT! I want to go back to those body ideals!


The top picture shows January Jones and Kiernan Shipka posing for the photgraphers. They work together on the TV-show 'Mad Men'. Jones flashes her boobs close to Shipkas head. Are adults really allowed to do that? 4 kommentarer:

 1. Hei og god kveld. Helt enig.Hold barna vekk fra modellbransjen. Så en gang et program om missekonkuranser for små barn, stakkars små. Har også sett at furu er på vei tilbake,men må innrømme at jeg har fått nok av mørke vegger.Forsatt god uke.

  SvarSlett
 2. Hei Crinoline! Sunt norsk bondevett burde vært et fag i skolen. I alle land. For meg er furu litt hytte??

  SvarSlett
 3. Hei,

  Takk for hyggeleg kommentar. Så fin blogg du har! Eg legger meg til som følgar :)

  Eg er heilt einig med deg, hald barna unna modellindustrien. Og lat idealet svinge tilbake til modeller med former!

  Venleg helsing Ellen Propellen

  SvarSlett
 4. Elsker at du skriver nynorsk, Propelle!! <3 <3 <3 Så koselig at du har lagt deg til som følger *smil*

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...