tirsdag

Kristensionisten Haakonsen


Etter at statsviter Per Haakonsen fikk førstsideoppslag etter et foredrag til KrF-politikere i Sarpsborg om at at Uttøya var et resultat av at Gud ikke er spesielt blid på Norges Palestina-vennlighet, så var det et visst institutt ved Norges største universitet som fikk det en smule travelt med å dementere at dette er noe han mener privat, og dermed ikke har noe med jobben hans å gjøre. I andre enden står KrF-leder i Sarpsborg, Inger Marit Sverresen, og sier at hun ikke tar avstand fra Haakonsen: 

Slik jeg oppfattet det, mener han ikke at dette var en straff for ungdommene på Utøya eller familiene deres, men at det var en advarsel til dem som styrer landet og andre som tar avstand fra Gud om at noe enda verre kan komme. Han ønsker altså å advare oss.

Kommentator i VG, Astrid Meland, kaller Haakonsen for en kristensionist og drar paralleller til konservative kristne i USA som både hater homofile og kan finne på å sprenge abortklinikker i lufta. Jeg har ingen grunn til å tru at Haakonsen vil gjøre det samme her til lands, men at han tilhører et syn som tilhører de små gruppene er nok korrekt. Det er veldig få som tør å mene noe annet enn hva alle andre mener her til lands. Og snart graves det djupt i lommene for å fiske ut mørkemenn og mørkekvinner, og dermed få de offisielt stempla som halvgale og usle mennesker. Poenget er at det er religionsfrihet i Norge, og det finnes omtrent ørten måter å tolke religiøse tekster på. Dette er den konservative måten å tilnærme seg Bibelen på, ikke den liberale. Det som Haakonsen gjør helt feil er at han prøver å se Gud i korta og bruker Uttøya i en slags profetrolle. Det er ikke veldig lurt. Så langt har vi sett mange gå på snørra i samme misjonskappe. 

Les også:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...